Aldo (l) en Henk (r) bij hun accommatiie in de bossen
Aldo (l) en Henk (r) bij hun accommatiie in de bossen Foto: Wil Feijen

Bed & Bos Henk Krol bij het Sonse bos

Aan de Sonseweg tussen Best en Son is per 1 mei 2021 een sprookjesachtige Bed & Breakfast geopend. Henk Krol is samen met zijn partner Aldo Koning begonnen om zijn kinderdroom te verwezenlijken, na zijn politieke carrière. Henk is bekend als hoofdredacteur van de Gaykrant en vooral vanwege zijn politieke rol als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen

Samen met zijn partner Aldo heeft hij zijn wens om een horecaonderneming te beginnen waargemaakt. De vader van Henk was als financieel directeur werkzaam bij de Beekse Bergen en zijn moeder werkte bij de horeca-opleiding van De Rooi Pannen. Henk zelf werkte in zijn studententijd bij diverse restaurants, haalde in die dagen ook zijn horecapapieren, en Aldo was purser bij een luchtvaartmaatschappij.

Pad samen bewandelen
Op deze mooie plek was vroeger een ponyclub voor kinderen, daarna een padvindersclub, een conferentiecentrum, en vervolgens heeft deze locatie een bed & breakfast-bestemming gekregen. Als uitbater van Bed & Bos is Henk, in samenwerking met Toon van Genugten en Sophie van Genugten van restaurant Quatre Bras, dit pad gaan bewandelen door het bos; een kans die Henk en Aldo dan ook direct aangegrepen hebben.

Midden in de natuur
De accommodatie is opgepimpt tot een modern en toch rustiek recreatieoord om midden in de natuur te kunnen slapen. Vanuit bed heb je een prachtig uitzicht op het bos. In samenwerking met restaurant Quatre Bras in Best, die op verzoek heen en weer pendelen, is het nuttigen van een lunch of diner mogelijk en dit wordt direct aan tafel geserveerd. Henk: “De eerste dag dat de B&B startte was een hectische ervaring, maar onze gasten hebben daarvan niet veel gemerkt.”

Internationaal
De beginnersfoutjes werden snel opgelost. Alle veertien kamers hebben een eigen naam met een verhaal erachter. Zo is de Boskamer Taiwan gerelateerd aan het parlementaire bezoek van Henk in Taipei, dat hij bracht aan de premier van Taiwan. Dat er nu in Nederland een hotel is met een Taiwanese kamer haalde zelfs de Taiwanese media.

Agenda goed gevuld
Vanwege de onontkoombare Nederlandse publiciteit loopt de agenda al aardig vol tot aan kerst. Het terras is vanwege het mooie weer nu al lekker druk, want er komen ook veel fietsers en wandelaars die willen genieten van de ongerepte natuur, en met wat geluk worden de gasten bij het ontbijt verrast door voorbijkomende herten.

Netwerk
Vanwege zijn politieke loopbaan en zijn bekendheid in de media is het netwerk van Henk en Aldo groot. Vele bekende Nederlanders, onder wie Tweede Kamerleden, en nationale en internationale grootheden vonden hun weg al naar deze mooie locatie. Een unieke plek die ongetwijfeld tot veel publiciteit zal leiden.

Iedere dag een feestje
Oud-politicus Henk geniet samen met zijn partner Aldo zichtbaar van hun nieuwe carrière: “We krijgen veel positieve reacties. Elke dag is opnieuw een feestje.” Voor liefhebbers van ongerepte natuur is het dan ook zeker de moeite waard om deze prachtige locatie te bezoeken.