Emiritus pastoor Piet Bakermans
Emiritus pastoor Piet Bakermans Foto: Parochie Sint Petrus' Banden

Jubileum pastor Bakermans

Donderdag 27 mei is het zestig jaar geleden dat pastor Piet Bakermans tot priester werd gewijd en tegelijkertijd vijftig jaar geleden, dat hij het priesterteam van de Sint Petrus’ Banden parochie in Son kwam versterken. Aanvankelijk als kapelaan, later als pastoor. Pastor Piet Bakermans is al jaren officieel met emeritaat, maar nog altijd actief in parochie, met name in Son en Breugel.

Het dubbele jubileum van pastor Bakermans zal bescheiden worden gevierd. De coronamaatregelen en momenteel ook de lichamelijke gezondheid van de pastor laten helaas geen groots opgezette vieringen toe, hoe graag de parochianen en het parochiebestuur dat ook zouden willen. Op zondag 30 mei om 12.30 uur is er een feestelijke eucharistieviering in de St. Genovevakerk in Son en Breugel. Helaas alleen voor een beperkt aantal genodigden. Wel kan iedereen de viering volgen via Son en Breugel-TV op www.sonenbreugeltv.nl.

Bij een jubileum hoort natuurlijk een cadeau. Vanuit de parochie is het idee ontstaan om natuurliefhebber pastor Bakermans ter gelegenheid van zijn jubileum een passend geschenk aan te bieden in de vorm van een mede door hem zelfgekozen boom – een moeras cipres - in het Vroonhovenpark te planten en voorzien van een gedenkplaatje. Velen hebben al aan deze oproep gehoor gegeven

Als u alsnog ook een bijdrage wil leveren aan dit cadeau kunt u nog een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL25 RABO 0148 2926 23 van de kern St. Petrus Banden onder vermelding van ‘cadeau Pastor Bakermans’. Omdat dit een cadeau is van de parochianen wil het parochiebestuur iedereen nu alvast bedanken voor de vele gulle bijdragen die ze nu al voor dit doel mochten ontvangen. Na de viering op 30 mei zal een cheque met het restant van het binnengekomen bedrag aan pastor Bakermans worden overhandigd.

In verband met het coronabeleid en zijn gezondheid is er helaas geen gelegenheid om Pastor Piet Bakermans op 27 of 30 mei persoonlijk te feliciteren. Het parochiebestuur heeft al heel veel felicitatiekaarten voor de pastor mogen ontvangen. Deze worden allemaal gebundeld in een groot felicitatie-album, die op 30 mei aan het einde van de feestelijke eucharistieviering aan pastor Bakermans overhandigd wordt. Natuurlijk is een kaartje met uw goede wensen ook na die datum nog van harte welkom.