Marijke wil sport, cultuur, welzijn en onderwijs nog beter verbinden
Marijke wil sport, cultuur, welzijn en onderwijs nog beter verbinden Foto: Wil Feijen

Marijke Muller zet zich in voor verbinding in Son en Breugel

Marijke Muller heeft op 1 april 2021 de functie van combinatiefunctionaris bij de LEVgroep overgenomen van haar voorganger Michelle Driessens. Marijke wil zich gaan inzetten om sport, cultuur, welzijn en onderwijs in Son en Breugel nog beter te verbinden. Ze zet zich hierbij in voor een ondersteunende rol voor verenigingen en initiatieven in Son en Breugel.

Redacteur: Merel Cooijmans
Fotograaf: Wil Feijen

“Son en Breugel is een heel actief dorp met een enorm verenigingsleven, en er worden voor iedere doelgroep verschillende activiteiten georganiseerd”, aldus Marijke. De keerzijde is dat inwoners en organisaties regelmatig door de bomen het bos niet meer zien en hierdoor niet alle verenigingen in goed contact staan met elkaar; daar ligt volgens Marijke een gemiste kans.

In gesprek gaan
Sinds haar eerste werkdag in haar huidige functie heeft de nieuwe combinatiefunctionaris al met een aantal verenigingen en organisaties gesproken: “Het is vaak in grote lijnen bekend wat een vereniging doet, maar ik kom heel graag in gesprek met de mensen achter de vereniging.” Ze geeft aan dat ze op deze manier goed te zien krijgt waar de mogelijke knelpunten liggen, maar zeker ook de wensen en ideeën binnen een organisatie; denk hierbij bijvoorbeeld aan het missen van de kennis binnen een vereniging over een bepaalde subsidie of missende mankracht. Door veel verenigingen en organisaties te spreken kan ze ook connecties leggen waar de vereniging misschien zelf niet aan gedacht heeft; ze biedt kennis én verbindingskracht. “Ik wil alle verenigingen, organisaties, individuen of vriendengroepen met ideeën voor het dorp oproepen om met mij in contact te komen”, aldus Marijke.

Samenwerking
Op de vraag hoe zo’n samenwerking eruit ziet heeft Marijke ook voldoende ideeën. Het lijkt haar leuk om bijvoorbeeld het onderwijs nog meer bij het sport- en cultuuraanbod en de natuur te betrekken; je kunt hierbij denken aan het groener maken van schoolpleinen met behulp van natuurverenigingen of nog meer cultuur- of sportprojecten vanuit samenwerkingsverbanden. Marijke: “Mijn hoofd zit vol met ideeën, maar ik wil vooral aan de slag met de ideeën vanuit het dorp en vanuit de inwoners zelf, zodat projecten ook echt door het dorp gedragen worden.” Doordat Marijke overzicht heeft over de organisaties in Son en Breugel kan zij mogelijk een samenwerking tot stand brengen. “Son en Breugel is een enorm actief dorp en er is altijd wel iemand met de juiste kennis of apparatuur”, vervolgt ze haar verhaal.

Sneeuwbaleffect
Het welzijn van de inwoners staat bij Marijke hoog op haar lijst: “Het is van belang dat de mensen in Son en Breugel goed in hun vel zitten. Een belangrijk punt hierbij is dat iedereen mee kan doen en niemand zich buitengesloten voelt.” Als iemand goed in zijn vel zit, is deze persoon waarschijnlijk meer geneigd om weer iemand anders te helpen, waardoor er een sneeuwbaleffect kan ontstaan.

Gezelliger en actiever dorp
Marijke kijkt ernaaruit om zich de komende jaren in te zetten voor een nog gezelliger, actiever en daardoor nog gezonder Son en Breugel. Maak jij deel uit van een organisatie of vereniging en wil je met Marijke in gesprek, dan is zij te bereiken via 06-48576686 of via marijke.muller@levgroep.nl.