Mia samen met Ton bij de Etoswinkel aan de Nieuwstraat
Mia samen met Ton bij de Etoswinkel aan de Nieuwstraat Foto: MooiSonenBreugel

Etos Son en Breugel krijgt een nieuwe eigenaar

In 2013 namen Ton en Hennie Winkens de Etos in Son en Breugel over, nu 8 jaar later nemen zij afscheid van hun Etos in Son en Breugel. De winkel aan de Nieuwstraat is al jaren bekend om zijn service en het assortiment, en niet alleen in Son en Breugel.
Ton en Hennie Winkens hebben ook nog een Etoswinkel aan het Franz Leharplein in Eindhoven.

Redacteur: Adrie Neervoort

Ton: “Nu ik volgend jaar de leeftijd van 70 bereik, willen mijn vrouw en ik het ondernemerschap wat gaan afbouwen. Deze wens was ook bij mijn collega-ondernemer Mia Koning bekend. Zij is met ons in gesprek gegaan en had als eigenaar van drie andere Etosfilialen interesse om de Etos in Son en Breugel over te nemen.”

Ons-kent-ons-gevoel
Winkens en Koning zijn beiden al jaren actief voor Etos, en zijn voor elkaar dan ook geen onbekenden. Wat ze verbindt is de werkwijze die zij beiden hanteren, en daarbij is aandacht voor de klant erg belangrijk. Mia Koning heeft in Deurne, Asten en Eersel al een Etoswinkel en is nu erg blij dat zij ook de kans krijgt in Son en Breugel. ”Ik hou van de dorpse mentaliteit, het ons-kent-ons gevoel”, is haar reactie op de vraag waarom al haar winkels zich in dorpen bevinden.

Vertrouwde handen
Samen met haar man Ronald opende zij 15 jaar geleden hun eerste Etoswinkel in Deurne; een winkel die in 2008 en 2011 werd verkozen tot Etoswinkel van het jaar. Nu gaat dus hun vierde winkel open. Voor Winkens is het een geruststelling dat iemand met zoveel ervaring zijn winkel overneemt: “Zo laat ik mijn bestaande en nieuwe klanten en mijn geweldige personeel achter in vertrouwde handen, en kan ik met een gerust hart afscheid nemen van Son en Breugel.”

Ruimere openingstijden
Vanaf 1 juni heeft de Etos in Son en Breugel dus een nieuwe eigenaar, een eigenaar die veel bij het oude zal laten, maar wat ruimere openingstijden zal gaan hanteren, en ook nieuwe luxe geuren zal introduceren in Son en Breugel, zoals Rituals, Janzen, Collistar en Solgar en nog enkele verrassende andere merken.

Feestelijk tintje
Ook volgt er nog een leuke actie om de overname een feestelijk tintje te geven. Binnenkort meer daarover via een advertentie in deze krant.

Mia samen met Ton bij de Etoswinkel aan de Nieuwstraat