De Geldmaat aan de Nieuwstraat 28
De Geldmaat aan de Nieuwstraat 28 Foto: MooiSonenBreugel

Verpakt afstorten van contant geld kan weer veilig

Verpakt afstorten van contant geld kan weer veilig

Banken en Geldmaat hebben een structurele oplossing uitgewerkt voor het veilig verpakt afstorten van contant geld door ondernemers in een sealbagautomaat. Vanaf donderdag 20 mei kunnen de sealbags weer worden afgestort bij de nieuwe Geldmaat aan Nieuwstraat 28 in Son en Breugel (oude ABN/AMRO). Voor particulieren was het al langer mogelijk om via de Geldmaat automaat in de Primera veilig briefgeld af te storten. Tijdens openingstijden kun je hier zonder afspraak geld opnemen en storten.

Redacteur: Adrie Neervoort

Eerder sloten banken en Geldmaat op advies van de politie alle sealbagautomaten. Banken namen dit ingrijpende besluit nadat een nieuwe vorm van plofkraak op een sealbagautomaat had plaatsgevonden. Door deze nieuwe vorm konden er niet-ontplofte explosieven achterblijven en ontstond er een risico op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten.

Verschillende locaties
In Son en Breugel zijn vier mogelijkheden om geld op te nemen. Zo kan op het adres Van Gentlaan 14 in Breugel en 17 Septemberplein 9 in Son geld opgenomen worden, op de Nieuwstraat 30 kan geld gestort en opgenomen worden en op de locatie Nieuwstraat 28 kan geld worden opgenomen en een sealbag gestort worden. Op www.locatiewijzer.geldmaat.nl is het overzicht van alle geldstortlocaties te vinden. Tevens wordt er op deze site aangeven indien er een automaat (tijdelijk) buiten gebruik is.