Medewerkers van Lumosa bakken in de buitenlucht de poffertjes
Medewerkers van Lumosa bakken in de buitenlucht de poffertjes Foto: MooiSonenBreugel

Lumosa bakt tweeduizend poffertjes voor bewoners Berkenstaete

De bewoners en personeel van Berkenstaete werden vrijdag 28 mei getrakteerd op poffertjes die gebakken werden door medewerkers van Lumosa LED, gevestigd op Ekkersrijt. In het kader van NL Doet, dat vrijdag 29 en zaterdag 30 mei werd gehouden, wilde het bedrijf graag iets doen voor de maatschappij door op vrijwillige basis een dienst aan te bieden.

Redacteur: Emmy Grit

Lumosa LED vertegenwoordigt een jonge, innovatieve en dynamische groep mensen die ledverlichting voor verschillende marktsegmenten op maat creëert, verkoopt en distribueert. Voornaamste marktsegmenten is ledverlichting voor sport en industrie, zowel outdoor als indoor. Evi Blonk, marketingmedewerkster bij Lumosa LED laat in een reactie weten dat het bedrijf de bewoners en medewerkers van Berkenstaete graag in het zonnetje wilden zetten. “Door de coronacrisis hebben ze een zware periode achter de rug. We wilden de bewoners een leuke ochtend aanbieden en daarom hebben we poffertjes voor hen gebakken”, aldus Evi.

Een aantal medewerkers van Lumosa begon ’s morgens om 09.00 uur buiten met de voorbereidingen. Tussen 10.00 en 11.00 werden maar liefst tweeduizend poffertjes aan de bewoners en medewerkers uitgedeeld. Hermine Versantvoort van team dagbesteding, vertelt: “Onze bewoners waren van tevoren ingelicht dat ze bij de koffie getrakteerd zouden worden op poffertjes. Het was tijdens het koffiedrinken gezellig druk en de poffertjes gingen erin als ‘zoete koek’. De bewoners die niet in de gelegenheid waren om naar beneden te komen, hebben we de lekkernij naar hen gebracht, zodat iedereen kon genieten van deze overheerlijke verrassing.”