Piet (l) en Wim (r) bij het onthulde naambordje in de binnentuin
Piet (l) en Wim (r) bij het onthulde naambordje in de binnentuin Foto: MooiSonenBreugel

Binnentuin Acaciastaete heeft nu een naam

In de binnentuin van Acaciastaete werd zondag 6 juni de naam onthuld van de tot dan toe naamloze tuin. De tuin is voorzien van grote gemetselde bloembakken en diverse grote vazen, parasols en zitjes. De bewoners van de appartementen maken dan ook graag gebruik van deze gezamenlijke tuin.

Redacteur: Adrie Neervoort

De tuin wordt al geruime tijd verzorgd door Piet Mouton en Wim Bod, zij wonen ook in het appartementencomplex. Samen hebben zij de tuin, die de bewoners liefkozend ‘Het hofke’ noemen, van een kale saaie binnentuin omgetoverd tot wat het nu is: een prachtige en praktische tuin met diverse zitmogelijkheden, waar indien nodig een parasol voor schaduw zorgt.

Financieel bijgedragen
De bewoners hebben financieel bijgedragen aan de aankoop van de vele bloemen en drie parasols. Ook het materiaal dat nodig was om de aanwezige zitbanken op te knappen is bekostigd door de bewoners. Piet en Wim doen het onderhoud aan de tuin en waar nodig herstellen zij het meubilair en onderhouden zij de bloemen en planten in de tuin. Piet is dus regelmatig in de tuin te vinden.

Eerbetoon
Wim is de man die de eerste aanzet heeft gegeven tot het herinrichten van de tuin tot wat het nu is. De bewoners konden recent een naam kiezen voor de naamloze tuin, waarbij zij de keuze konden maken uit enkele voorstellen. De meerderheid van de bewoners koos voor ‘Hofke van Wim’, als een eerbetoon aan Wim Bod.

Giften
Toch wil Wim niet met alle eer gaan strijken, want naast de hulp van Piet, hebben ze ook veel te danken aan een aantal sponsoren die graag anoniem willen blijven. Door deze giften kon er niet alleen een mooie palmboom inclusief houten bak worden gekocht, maar ook een mooi tuinornament, die vanaf nu dus in het Hofke van Wim staan.