De bingokaart voor de 2,5km  wandeling
De bingokaart voor de 2,5km wandeling Foto: Lianne van Asperdt

Duizend wandelaars lopen eerste route Avond Wandel 4-daagse

Dat de Avond Wandel 4-daagse dit jaar anders gaat dan voorgaande jaren, is voor de deelnemers geen reden om thuis te blijven zitten. Tijdens de voorinschrijving hadden zich al ruim zeshonderd deelnemers ingeschreven; in de eerste week waren duizend wandelaars actief en die liepen de route die de organisatie van de Avond Wandel 4-daagse had uitgestippeld.

Redacteur: Emmy Grit

Zoals de organisatie had aangekondigd, konden de deelnemers op een door hen zelfgekozen moment wandelen. De weerapps zoals Buienradar en Weeronline werden afgelopen week zeer regelmatig gecheckt, zodat de wandelaars zeker wisten dat zij onder de juiste omstandigheden konden gaan wandelen. Vrijdag 4 juni waren de weergoden in de avonduren minder goed gestemd, waardoor de logo’s van de voetstappen weggespoeld werden. De organisatie is met man en macht zaterdag op pad gegaan om de logo’s weer op de stoep te zetten, zodat ook de wandelaars van de 2,5km tijdens de laatste dagen van de opdracht van week 1 deze voetstappen nog konden tellen.

Wandelbingo
Deze week heeft de organisatie voor de 2,5 km een andere activiteit bedacht: een wandelbingo. Op de bingokaart die je op www.jc-oase.nl via de tab AW4D kunt downloaden, staan verschillende pictogrammen vermeld die je tijdens de wandeltocht tegen kunt komen. De pictogrammen staan als voorbeeld voor het ‘voorwerp’ dat gezocht wordt. Kijk dus tijdens het wandelen goed om je heen, en streep de pictogrammen op je bingokaart af als je het voorwerp hebt gespot.

Skon Loperke
Net zoals voorgaande jaren wordt ook dit jaar aandacht besteed aan ‘Skon Loperke’. Dat is een eretrofee waarop je als deelnemer kans kunt maken. Het thema is ‘Vier weken, vier elementen’. De organisatie daagt je dit jaar uit om de vier elementen ‘water, aarde, lucht en vuur’ uit te beelden in een foto of fotocollage. Welke vier elementen trotseer jij gedurende de vier weken van de Avond Wandel 4-daagse? Deel je leukste, mooiste of grappigste foto, met vermelding van je deelnemersnummer via e-mail naar skonloperke@jc-oase.nl. De foto mag je ook delen via social media, vergeet dan niet om jc-oase te vermelden.

De organisatie laat nog weten dat de gelopen routes met de app Strava opgenomen kunnen worden en daarna kunnen deze gemaild worden naar routes@jc-oase.nl