Nol Havens
Nol Havens Foto: ©Lazy Sonnie Afternoon

Lazy Sonnie Afternoon trapt weer af

Een aantal maanden was het (met uitzondering van de geslaagde onlineavonden) stil op het Lazy Sonnie Afternoon Podium. De organisatie is dan ook erg blij dat de situatie langzaamaan naar ‘normaal’ groeit en kleinschalige culturele evenementen, onder strikte coronamaatregelen, weer kunnen plaatsvinden.

Op zondag 13 juni wordt in de Kapeltuin afgetrapt met Nol Havens, de voorman van voorheen VOF de Kunst.

Nol Havens
Hij zong het: 'Suzanne, Suzanne, ik ben stapelgek op jou', en 'Een kopje koffie'; een paar woorden die iedereen bijna uit volle borst mee kan zingen. Eerst met VOF de Kunst, later solo. Er volgde een unieke samenwerking met Annie MG Schmidt en iets nieuws in de Nederlandse theaters: een popconcert voor kinderen. Samen met Erik van Muiswinkel maakte Nol succesvolle familievoorstellingen.

Dat oude liefde niet roest, blijkt in 2020: Nol zingt en speelt liedjes uit zijn eigen repertoire en laat een aantal liedjes horen die belangrijk zijn geweest. Veel meegemaakt en veel te vertellen. Nol, alleen met zijn gitaar op het podium, vertelt zo zijn persoonlijk verhaal. Inmiddels is er nieuw materiaal geschreven en eind mei 2021 verschijnt dit op het nieuwe album. Deze zomer gaat Nol met zijn caravan op tournee en staat hij op mooie locaties om liedjes van VOF de Kunst en het nieuwe soloalbum te spelen. De organisatie van Lazy Sonnie Afternoon is blij dat Nol ook het podium van Lazy Sonnie Afternoon gaat betreden; niet in de Kapelzaal, maar in de Kapeltuin.

Caponata

Natuurlijk staat ook de eigen huisband Caponata, met diverse bekende Son en Breugelse en Eindhovense muzikanten in de gelederen, weer te trappelen om muziek te maken voor publiek. Na de set van Nol Havens zal de band de betere nummers uit de jaren 60, 70 en 80 akoestisch versterkt vertolken.

Lazy Sonnie Afternoon vindt plaats op zondag 13 juni in de Kapeltuin van Kloosterhotel La Sonnerie. Aanvang stipt 15.30 uur. Het maximaal aantal bezoekers is vijftig. Voor deelname wordt een bijdrage van vijf euro per persoon gevraagd. Reserveren is, gezien de vigerende regelgeving in de horeca en het aantal plaatsen, noodzakelijk. Dit kan via een telefoontje naar La Sonnerie via 0499-460222 of een mailtje naar info@sonnerie.nl. Ook via de website https://lazy-sonnie-afternoon.webnode.nl/ kan worden gereserveerd.

De opstelling is volledig coronaproof en volgens de richtlijnen van het RIVM. Er wordt vanuit gegaan dat het publiek zich aan de regelgeving en de aanwijzingen houdt.

Het volgende optreden staat, onder voorbehoud van de dan geldende regels, gepland op 4 juli; dan treedt Mercy John op bij Lazy Sonnie Afternoon.