Erik Mol bij zijn Volvo, op de foto ontbreekt David van Grinsven
Erik Mol bij zijn Volvo, op de foto ontbreekt David van Grinsven Foto: MooiSonenBreugel

Mol en Van Grinsven deelnemers aan de Barrel Challenge 2021

Erik Mol en David van Grinsven van Metafa Holland BV uit Son en Breugel gaan deelnemen aan de allergekste, meest grensverleggende, meest fantastische zomer Barrel tour door Europa! Samen vormen zij het team Trendycars.

Redacteur: Adrie Neervoort

Tijdens deze Barrel Challenge gaan zij in een oude Volvo V70 uit 2002 het avontuur aan en rijden zij naar Kroatië. De auto moet ouder zijn dan 2003 om mee te mogen doen. Onderweg krijgen de deelnemers diverse opdrachten waarmee zij punten kunnen verdienen om de winnaar te worden en zich ‘The BarrelChamp’ te mogen noemen.

Dat doen de heren in goed gezelschap van Richard van Meurs en Paul Verweij; zij reden vorig jaar ook al mee in de Barrel Challenge die toen eindigde in Tsjechië. Door de verhalen hierover hebben zij Erik Mol en David van Grinsven op het idee gebracht om ook een keer deel te nemen aan deze challenge.

Maar Erik en David doen het niet alleen omdat ze wel van een avontuur houden, maar ook om geld in te zamelen voor De vrienden van Berkenstaete en voetbalvereniging SBC. Metafa Holland BV en Trendycars zijn twee ondernemingen van Erik Mol die al vele jaren voetbalvereniging SBC en De Vrienden van Berkenstaete sponsoren. Richard en Paul halen met de tocht ook geld op voor het goede doel, namelijk voor scouting Sint Odulphus in Oirschot

“Door corona hebben de Vrienden van Berkenstaete, maar ook SBC het niet makkelijk, daarom dacht ik: dan combineer ik het nuttige met het aangename”, zo licht Erik de deelname toe. David gaat als navigator mee met Mol; dat deed hij eerder ook al in 2011 tijdens de Transanatolia rally.

Op 12 juni starten de heren: “We hopen samen de reis van in totaal 6000 km veilig tot een goed einde te brengen en een mooi bedrag op te halen. Tijdens de rit, die dagelijks kan veranderen door de coronaregels, houden wij ons aan de geldende maatregelen per land en doen wij regelmatig een PCR-test, die trouwens ook verplicht is.” Ze hopen op 20 juni weer terug te zijn in Nederland “maar dat kan ook wat later worden”, zegt Erik met een lach.

Je kunt Erik en David tijdens de Barrel Challenge volgen via hun Facebookpagina Team Trendycars. DeMooiSonenBreugelKrant wenst hen, als één van de sponsors, veel succes.

Richard Meurs (l) en Paul Verweij (r) bij hun Volvo