Rob Gielen neemt zijn prijs in ontvangst
Rob Gielen neemt zijn prijs in ontvangst Foto: Golf Son

Voor de dorstige golfer: ’t Vat Open

De stablefordwedstrijd ‘t Vat Open werd op zaterdag 5 juni gespeeld. Een geheel verzorgde wedstrijd alléén voor mannen, die daar met grote belangstelling naar uitkeken. Zij zijn op die dag dan te gast bij Royal Swinckels Familie Brewers die deze wedstrijd eens per 2 jaar organiseert op alle golfbanen waar bier van Royal Swinckels Familie Brewers (RSFB) wordt geschonken.

Een wedstrijddag met dit keer een 9-tal mannen van Royal Swinkels Family Brewers (RSFB) die in verschillende flights samen spelen met (mannelijke) leden van golfclub Son. Ten bate van de Stichting Handicart werd er door RSFB een inschrijfgeld van 5 euro per deelnemer gevraagd. Met deze bijdrage is er weer een mooi bedrag van 180 euro ten goede gekomen aan de Stichting Handicart.

Het was weer een spannende wedstrijd met mooie prijzen zoals golfballetjes en RSFB-bierpakketten voor de lage- en hogehandicapcategorie. Daarbij ook nog voor de eersteprijswinnaars een uitnodiging voor de landelijke finale op de Eindhovensche op 28 augustus, waarbij zij als team strijden om een buggy voor golfclub Son. Daarnaast werd door de ‘slechtste’ dagspeler van RSFB een mooi bedrag van 150 euro voor de fooienpot/clubkas ter beschikking gesteld, wat een waarde vertegenwoordigt van een vaatje bier.

Programma
16 juni: Clubwedstrijd Vierbal Stableford met een oranje (WK) tintje

Uitslagen
5 juni: 't Vat Open Stableford Wedstrijd

Uitslag handicap 0-20
1. Rob Gielen handicap 19.1 score 39
2. Harco van Acht handicap 16.1 score 36
3. Frank van der Zanden handicap 13.1 score 35
Uitslag handicap 20-36
1. Henk van der Lugt handicap 26.5 score 42
2. Cor Kessels handicap 22.3 score 39
3. Henk van Kooijk handicap 26.7 score 38
Beste speler RSFB: Huib Vredegoor
Neary: golfclub Son Ton Heijmans, RSFB Pieter de Wit
Longest: golfclub Son Hans van Rosmalen, RSFB: Pieter de Wit
Birdies: Hans van Rosmalen, Frank van der Zanden, Mark Thunnissen, Mark de Swart, Edwin van Merbel, Gerard van Markus, Henk van der Lught, Henk van Kooijk, Ton Heijmans, Rob Gielen, Jan Dekkers en Gerard Brugmans.

Rob Gielen en Henk van der Lught gaan als team op 28 augustus op de landelijke finale bij de Eindhovensche strijden om een buggy.

9 juni: Clubwedstrijd Vierbal Stableford
1. Monica Smolders handicap 23.1 score 41
2. Mac Maas handicap 28.2 score 38 (laatste 9 holes 20)
3. Piet vd Hurk handicap 27.6 score 38 (laatste 9 holes 19)
Neary dames: Monica Smolders
Neary heren: Jan Duffhues
Leary dames: Monica Smolders
Leary heren: niet gevallen
Birdie: Gerard van Marcus