Kim bij haar winkel
Kim bij haar winkel Foto: Wil Feijen

Kim Roefs

Van loondienst naar winkeleigenaresse: Kim Roefs deed het

Opgroeiende in een ondernemend gezin stroomde het ondernemersbloed bij Kim Roefs, eigenaresse van DOT Fashion, al van jongs af aan door haar lijf. Door haar studie detailhandel is ze op 17-jarige leeftijd in de modewereld terechtgekomen, een wereld die haar heeft gegrepen en niet meer losliet. Zowel tijdens als na haar studie heeft ze in diverse kledingwinkels rondom Son en Breugel gewerkt.

Redacteur: Merel Cooijmans
Fotograaf: Wil Feijen

Met veel plezier en enthousiasme stond ze dagelijks op de winkelvloer, genietend als de klant met een glimlach naar buiten liep. Na enkele jaren ervaring op te hebben gedaan als verkoopster, sloeg de twijfel toe of dit het was. Om haar horizon te verbreden maakte ze de overstap naar een kantoorbaan die ze met veel ambitie oppakte, maar de detailhandel en de bijbehorende zelfstandigheid in de vorm van een eigen zaak bleken uiteindelijk toch haar roeping te zijn. Vier jaar geleden kwam er een pand vrij in de Airbornestraat in Son en Breugel. Ze hoefde niet lang na te denken: haar kantoorbaan werd opgezegd en de kans om een eigen kledingwinkel te beginnen greep ze met beide handen aan.

Sprong in het diepe
Binnen luttele maanden werden plannen werkelijkheid en opende DOTT Fashion de deuren van de winkel; een spannende uitdaging voor Kim die met veel enthousiasme een sprong in het diepe maakte. Ze was nieuwsgierig of het concept zou aanslaan: een vernieuwende, hippe modezaak in het centrum van Son. Kim: “We hebben in het centrum een breed en wisselend aanbod van kledingwinkels, maar ik miste een kledingwinkel voor jongvolwassenen. Ik wil graag bijdragen aan het opbouwen van een nog mooier en gevarieerder centrum.” De winkel is inmiddels uitgebreid met een variërend aanbod van tassen, schoenen, sieraden en woonaccessoires, waarmee Kim aantoont dat ze nog volop ideeën zit. Haar specifieke methode van klantgericht werken heeft haar in 2020 de Rabobank Startersprijs opgeleverd tijdens de Lionsclub Ondernemersavond, iets waar ze nog steeds enorm trots op is.

Fysiek en digitaal
Niet alleen fysiek, maar ook digitaal staan de ontwikkelingen bij DOTT Fashion niet stil. Zeker tijdens de langdurige, zakelijk gezien zeer uitdagende lockdown lag de focus op promotiefilmpjes en foto’s. De creativiteit van de etalage werd verlegd naar social media en de creativiteit van de aankleding tijdelijk verplaatst naar het bedenken van manieren om de verkopen door te laten stromen. Zo ontstond DOTT & Drive; een huis-aan-huisservice met gepersonaliseerde kledingpakketten. De coronapandemie biedt vele valkuilen voor mens en bedrijf, maar brengt ook de vooruitstrevende kanten van ondernemers naar boven.

Winkelend publiek
Kim heeft niet alleen hart voor haar eigen zaak, ook voor het Son en Breugelse centrum zet ze zich passievol in. Al langere tijd via de Centrum Werkgroep, en sinds kort als bestuurslid van de OVSB, leidt en ondersteunt ze verschillende initiatieven om het winkelend publiek lokaal te krijgen en te houden.

Kom naar de winkel
Ze is blij dat ze inmiddels haar deuren weer heeft mogen openen, en ze is al haar trouwe en nieuwe klanten enorm dankbaar voor het blijvende vertrouwen. Met veel plezier, goede adviezen en de bekende veiligheidsmaatregelen nodigt Kim eenieder graag uit om de nieuwe collectie kleding en woonaccessoires te komen bekijken. Ook via Facebook @DottFashion of Instagram @dott.fashion is de collectie te bekijken en te bestellen.