Thea wint Passieprijs
Thea wint Passieprijs Foto: Wil Feijen

Thea Prummel van LEVgroep Vluchtelingenwerk wint VriendenLoterij Passieprijs 2021

Als dank voor de inzet van supervrijwilliger Thea Prummel voor LEVgroep Son en Breugel nomineerden collega’s haar voor de VriendenLoterij Passieprijs 2021. Organisaties konden met een vlog vrijwilligers in hun organisatie individueel bedanken. Femke Wetzer, vervangend coördinator Vluchtelingenwerk Son en Breugel, maakte een vlog met Thea Prummel in de hoofdrol. Na het uploaden van het vlogje maakte Thea kans op een van de VriendenLoterij Passieprijzen. Thea werd, met nog 132 andere vrijwilligers, uitgeroepen als winnaar en krijgt een geldbedrag van 250 euro uitgereikt.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Femke: “Thea werd extra in het zonnetje gezet omdat zij de verbindende factor was tussen de betaalde en de vrijwillige collega`s in de coronacrisis, waarbij zij zeer actief bijdroeg aan het opstarten na de lockdown.” Tijdens de vakantie hoorde Thea van Femke dat ze in de prijzen was gevallen: “Een aantal weken geleden heeft Femke het filmpje gemaakt en aan mij laten zien. Ik werd er verlegen van toen ik het resultaat zag, maar verder heb ik er geen aandacht meer aan besteed. De verrassing was groot toen ik een appje kreeg van Femke met dit mooie nieuws.”

Trots
Bij LEVgroep Vluchtelingenwerk werken vrijwilligers samen met betaalde collega’s. “De prijs die ik heb gewonnen is eigenlijk voor al mijn collega-vrijwilligers. We doen het samen, ik ben wel ontzettend blij en dankbaar dat ons werk als vrijwilliger gewaardeerd wordt. Dat ik nu een prijs krijg, ja dat doet mij toch wel iets”, laat Thea trots weten, “maar ondanks dat ik in de prijzen ben gevallen, zijn al mijn collega’s bij Vluchtelingenwerk supervrijwilligers.”

De uitreiking
Het was een bijzondere uitreiking met een speciaal optreden van zanger Typhoon. Naast het nummer ‘Alles is gezegend’ droeg hij een prachtig gecomponeerd gedicht voor dat hij in de winter voor dagblad Trouw schreef over vrede, maar dat de kern van vrijwilligerswerk raakt. Een viertal mini-documentaires gaven inzicht in de vaak emotionele impact van vrijwilligerswerk. Een quiz waar mensen thuis aan mee konden doen testte de kennis over vrijwilligerswerk van de mensen thuis en de jury. De presentatie lag in handen van kleinkunstduo Fem & Daan. Alle winnaars zijn te vinden op onze website: www.vrijwilligersprijzen.nl.

Nationale Vrijwilligersprijzen 2021
Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland. De bedragen voor de landelijke en lokale vrijwilligersprijs en de Passieprijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt alle filmproducties voor de genomineerden ter beschikking.

Thea hoopt dat nog meer dorpsgenoten zich aansluiten om zich op vrijwillige basis in te zetten bij LEVgroep Vluchtelingenwerk of bij een andere organisatie: “Het is dankbaar werk en je krijgt er veel energie voor terug”, sluit Thea af.