Bart roept vrijwilligers op om zich aan te melden
Bart roept vrijwilligers op om zich aan te melden Foto: Wil Feijen

Kinder Vakantie Week Breugel gaat door

“Dit jaar gaat de KVW door!” was te lezen op de uitnodiging aan alle Breugelse basisschoolleerlingen. Afgelopen jaar kon de Kinder Vakantie Week niet doorgaan vanwege de maatregelen rond COVID-19, maar dit jaar is al snel de knoop doorgehakt om de week door te laten gaan, al is het dan in aangepaste vorm, en wel in de week van 30 augustus tot en met 2 september.

Redacteur: Eva Wiselius
Fotograaf: Wil Feijen

Bart van Eck, een van de vrijwilligers van de KVW Breugel: “Normaal starten we in januari al met de voorbereidingen. Dit jaar stond die maand nog in het teken van de tweede lockdown en was er nog geen zicht op hoe de situatie zich zou ontwikkelen.” Zodra het kleinste straaltje groen licht zichtbaar werd, hebben ze in nauw contact met KVS (KinderVakantieSpelweek Son) de knoop doorgehakt om het dit jaar in ieder geval door te laten gaan, al is het dan in aangepaste vorm.

Leuke en avontuurlijke activiteiten
“Net als andere jaren zullen er tal van leuke en avontuurlijke activiteiten voor de kinderen worden georganiseerd”, aldus Bart, “echter, nu de kinderen op school nog in clusters zijn ingedeeld om besmetting te voorkomen, hebben wij ervoor gekozen om de kinderen tijdens deze week over de verschillende dagen te verdelen.” Zo is de maandag bestemd voor groep 1 en 2, de dinsdag voor groep 3 en 4, en zo verder.

Thuishaven
Het is nog even afwachten of de organisatie kan rekenen op de gebruikelijke thuishaven van De Boerderij Breugel, aangezien de werkzaamheden daar nog niet beëindigd zijn, en nog niet duidelijk is wanneer de oplevering plaatsvindt. “Maar we gaan er hoe dan ook weer een te gekke week van maken voor de kinderen”, zegt Bart enthousiast. Wat er precies te doen is blijft nog even een verrassing; daarover krijgen de kinderen die zich hebben ingeschreven bericht als het zover is.

Meld je aan
De officiële inschrijfdatum is verstreken, maar zegt Bart: “Kinderen en/of ouders die na het lezen van dit bericht denken ‘ik wil ook meedoen’ kunnen zich alsnog inschrijven via info@kvwbreugel.nl en ze kunnen zich zelfs nog melden op de dag zelf bij iemand van de werkgroep, te herkennen aan de blauwe polo.

Vrijwilligers
Ook vrijwilligers zijn nog van harte welkom, zowel bij de voorbereiding als bij het begeleiden van de groepjes, het bemannen van een post bij een speurtocht en bij andere activiteiten. Bart: “Vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken, want zonder vrijwilligers geen Kinder Vakantie Week!”Ook vrijwilligers kunnen zich opgeven via info@kvwbreugel.nl, en dan wordt er contact opgenomen.