Er worden acht nieuwe laadpalen geplaatst in Son en Breugel (archieffoto)
Er worden acht nieuwe laadpalen geplaatst in Son en Breugel (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Verbazing bij verschillende ondernemers over plaatsen laadpaal

De gemeente Son en Breugel gaat op verschillende locaties extra laadpalen plaatsen. Hiermee breidt zij het bestaande netwerk van laadpalen fors uit. Het gaat om acht nieuwe laadpalen in de gemeente: Keverlaan 68, Zebrakever 28g, Thorbeckelaan 62, Boslaan 13b, Markt 18, Rietlaan 7, Doctor Berlagelaan 15 en Weverstraat 7.

Redacteur: Adrie Neervoort

De gemeente plaatst de laadpalen niet zelf, dit gebeurt door energiemaatschappij Vattenfall InCharge. Zij zijn dus eigenaar en serviceprovider en hebben de laadpalen in beheer. De laadpalen worden geplaatst voor elektrische auto’s om zo de overstap naar schoon en duurzaam elektrisch vervoer te stimuleren. Bovendien zijn elektrische auto’s stiller. Het aantal elektrische auto’s is het afgelopen jaar flink toegenomen en daarom zijn er volgens de gemeente ook meer laadpunten nodig. De verwachting is dat het aantal verder zal stijgen.

Blauwe zone
Eén gekozen locatie, Markt 18, roept nogal wat vragen op bij de ondernemers rondom de Markt en Dommelstraat in Son en Breugel. Net als veel andere ondernemers in het centrum van Son ervaren zij dat er een tekort aan parkeerplaatsen is in het centrum, een probleem dat door verschillende ondernemers al meermalen is besproken met de gemeente. Uit deze gesprekken zijn ook oplossingen gekomen zoals het uitbreiden van de mogelijkheden om te parkeren en het invoeren van een ‘blauwe zone’, waar dus maar twee uur aaneengesloten mag worden geparkeerd.

Markt 18
Maar nu kiest de gemeente, volgens enkele ondernemers, zonder overleg voor het plaatsen van nieuwe laadpalen in het centrum. Met name het plaatsen van een laadpaal op Markt 18 zorgt voor onbegrip bij de centrumondernemers. Door het plaatsen van die paal vervallen twee parkeerplaatsen waar nu nog maximaal twee uur mag worden geparkeerd (kort parkeren), in een omgeving waar de mogelijkheden om kort te parkeren toch al schaars is. Onbegrijpelijk volgens Nicky van der Wijst (Le Soleil) en Nicole van den Nieuwenhof (Die2). Zij snappen niet waarom de laadpaal geen plek krijgt op het parkeerterrein achter de toren. “Daar mag je namelijk lang parkeren, iets wat wel handig is als je een elektrische auto wilt opladen”, zegt Nicky. Volgens de technische gegevens van enkele elektrische auto’s duurt het opladen tussen de twee en zes uur, afhankelijk van het merk en het soort elektrische auto.

Geen begrip
Wat de ondernemers vooral niet begrijpen is dat er totaal geen overleg is geweest met de ondernemers: “Dit is weer een voorbeeld van de geringe betrokkenheid van de gemeente bij haar ondernemers”, aldus Marion van Iersel (Die2). Ger Houwen (De Schoenmaker) geeft aan dat de bewuste parkeerplaats vaak gebruikt wordt door zijn klanten die een autosleutel willen laten vervangen of dupliceren: “Dan is het wel handig dat de auto zo dicht als mogelijk bij mijn winkel geparkeerd staat.”

Aangekondigd
De gemeente laat in een reactie weten dat de aankondiging van het plaatsen van de laadpalen al op de gemeentepagina van 20 januari in deze krant is aangekondigd. De gemeente heeft daarop geen reacties ontvangen. Ook wil de gemeente graag het centrumgebied goed toegankelijk maken voor EV-rijders; dit zal de milieubelasting in het gebied doen verminderen. In zijn algemeenheid is er in het centrumgebied volgens de gemaakte prognose van Vattenfall een grote behoefte aan laadpalen. In het gebied rondom de Markt heeft Vattenfall berekend dat er tot 2025 twee laadpalen nodig zijn. De helft van de behoefte vloeit voort uit het gebruik van openbare laadpalen door werknemers in het centrum, het andere deel door bewoners en bezoekers van het gebied. Ook het verplaatsen van de laadpaal naar het parkeerterrein achter de toren kan mogelijk niet. Dit omdat het parkeerterrein onderdeel uitmaakt van een toekomstig plan om het Kerkplein en het Vroonhovenpark te herinrichten.

Overleg mogelijk
Er is volgens de gemeente zeker nog overleg mogelijk over de gekozen locatie. Zij nodigen de betrokken ondernemers dan ook uit om contact op te nemen zoals in de ontvangen brief staat vermeld die zij hebben ontvangen.

Parkeerplaatsen bij Markt 18