Plezier op de Dommel
Plezier op de Dommel Foto: Wil Feijen
Foto’s

Waterpret voor welpen en scouts van Scouting Mgr. Bekkersgroep

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Tradities zijn er om in ere te houden, dus ook dit jaar stond het bouwen van vlotten en varen op de Dommel op het programma bij Scouting Mgr. Bekkersgroep. Zaterdag 26 juni verzamelden zowel de leiding als een groep vrijwilligers zich op het Oranjeveld om de voorbereidingen te treffen voor deze dag.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Rond 9.00 uur werd begonnen met het bouwen van vlotten voor de twintig welpen. De tien scouts, in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar, kwamen twee uur later en hebben hun eigen vlot gebouwd. Om 12.30 uur arriveerden ruim twintig welpen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar. Nadat alles goed was gecontroleerd, werd de dag geopend en kon de tocht beginnen. De scouts beten het spits af; hun vlot werd als eerste te water gelaten, gevolgd door de vlotten van de welpen. De vier vlotten waren allemaal ‘Dommel-waardig’.

Waterpret
Tijdens de tocht konden de meeste kinderen en de leiding het water niet weerstaan en er werd gezwommen en gespetterd. Halverwege de tocht voeren ze onder de brug bij het hertenkamp door, waar veel ouders stonden te zwaaien, net zoals bij het vertrek bij het Oranjeveld. Tijdens een korte pauze konden de leden naar hartenlust zwemmen of juist even bijkomen, waarna de tocht verder ging richting de kano-opstapplaats bij de Planetenlaan. Nadat de vlotten uit het water waren gehaald, werd begonnen met het afbreken en daarna konden alle leden moe maar voldaan richting huis gaan.

Hoogtepunt
Over drie weken gaan de welpen en scouts op zomerkamp om dit seizoen af te sluiten. Net als het vlotvaren staat het zomerkamp voor de meeste kinderen hoog op de lijst van de leukste activiteiten bij de scouting.

Kijk voor meer foto’s op www.mooisonenbreugel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding