Jack laat trots zijn onderscheiding van de KNVB zien
Jack laat trots zijn onderscheiding van de KNVB zien Foto: Wil Feijen

Hoogste KNVB-onderscheiding uitgereikt aan Jack Saris

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Tijdens de lintjesregen in april 2021 werd Jack Saris (76) aangenaam verrast toen hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele vrijwilligersactiviteiten, onder andere bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en SBC. Op vrijdag 25 juni werd Jack weer verrast: dit keer met de hoogste onderscheiding van de KNVB. 

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Jack: “Ik sta al 37 jaar op het veld als scheidsrechter bij district Zuid 1 van de KNVB en de laatste twee jaar ook in Zuid 2 (provincie Limburg - red.).” Zijn inzet als scheidsrechter, beoordelaar van medescheidsrechters, waarnemer en scheidsrechterbegeleider is de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Jack heeft in 2009 de gouden scheidsrechterspeld, in de vorm van een fluit, ontvangen, en nu kreeg hij de onderscheiding ‘Scheidsrechter van Verdienste’, de hoogste onderscheiding van de KNVB overhandigd van een afgevaardigde van de KNVB. Bij deze onderscheiding hoort een oorkonde en een speld, ook in de vorm van een fluit. 

Feestje
“Nadat ik de koninklijke onderscheiding had ontvangen, kon ik vanwege de coronamaatregelen maar een aantal mensen uitnodigen om dit samen te vieren. Op 25 juni heb ik een feestje gegeven waar meer mensen voor uitgenodigd waren om alsnog het lintje te vieren. Die dag werd extra speciaal omdat ik in de loop van de ochtend werd verrast met de onderscheiding van de KNVB”, laat een trotse Jack weten.