Burgemeester Hans Gaillard (archieffoto)
Burgemeester Hans Gaillard (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Wat vind jij belangrijke eigenschappen van een burgemeester?

Algemeen TIPSonenBreugel

Son en Breugel - Twee maanden geleden is bekendgemaakt dat Hans Gaillard voor herbenoeming van een vierde termijn als burgemeester van Son en Breugel wordt voorgedragen. De commissaris van de Koning beveelt de herbenoeming aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarna op 1 september de vierde termijn voor Hans Gaillard ingaat als burgemeester van Son en Breugel. Voor DeMooiSonenBreugelKrant aanleiding om de mening van de burgerpanelleden van TIPSonenBreugel hierover te peilen.

In samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksbureau TOPOnderzoek uit Horst heeft DeMooiSonenBreugelKrant een vragenlijst samengesteld. TIPSonenBreugel is een raadgevend burgerpanel in de gemeente Son en Breugel en houdt periodiek een onderzoek over lokale en actuele onderwerpen. Via het burgerpanel doe je niet mee aan opiniepeilingen, maar geef je via raadgevende vragen antwoord. Geen vragen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden, maar die een onderbouwing moeten hebben. TIPSonenBreugel praat samen mét de inwoners in plaats van óver de inwoners.

Stel dat je een dag burgemeester zou zijn, aan welke thema’s zou jij dan de meeste aandacht geven? En als je burgemeester Gaillard een dag mee zou mogen nemen naar een locatie binnen de gemeente Son en Breugel, waar neem je hem dan mee naar toe, en belangrijker, waarom? De redactie van DeMooiSonenBreugelKrant is benieuwd naar deze antwoorden, maar ook naar de antwoorden op de andere vragen uit de vragenlijst.

Word lid
Jouw mening en antwoorden zijn belangrijk. Wil je over dit onderwerp meepraten en meedenken? Vul dan de vragenlijst in die TOPOnderzoek op vrijdag 2 juli via de e-mail verstuurt naar de burgerpanelleden. Ben je nog geen lid? Meld je dan gratis en anoniem, voor 2 juli vóór 12.00 uur, aan als lid van dit burgerpanel (vanaf 16 jaar). Voor het aanmelden ga je naar www.tipsonenbreugel.nl en klik je op ‘aanmelden’. Binnen een paar minuten ben je burgerpanellid en praat je en denk je mee en geef je jouw mening over bovenstaande vragen én over andere lokale actuele onderwerpen.

Praat en denk mee met het burgerpanel TIPSonenBreugel.
Ook jouw mening telt!