Het net losgeschoffeld hoge gras in de omgeving van het Junapad (archieffoto)
Het net losgeschoffeld hoge gras in de omgeving van het Junapad (archieffoto) Foto: Frans Braams

Lezerspodium: Kritiek en ergernis op geschoffelde plantsoenen

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Nadat in DeMooiSonenBreugelKrant gepubliceerd werd hoe het gemeentelijk personeelsbestand ervoor staat, volgt kritiek en ergernis nadat geschoffeld en gewied is. Wees blij dat het gedaan is, toch? Door zieken en gepensioneerd zijn is er gebrek aan hulp bij de reiniging bij het opschonen van letterlijk alles. Er volgt verontwaardiging van kleine hoopjes gewied onkruid aan palen, bij bomen, naast bushokjes en voor of naast de woonhuizen van de inwoners.

Wij zijn ontzettend blij samen met de gemeente te mogen zorgen voor een schone, groene stralende gemeente. Lovend over klaprozen, margrieten en vele soorten wildbloeiers. Verenigd in het goede alternatief aan personeelstekort ‘Ik houd Son en Breugel schoon’, melden veel vrijwilligers zich aan.

Gratis een grijper, veiligheidsvest en opruimzakken: dank je wel Jan Frans Brouwers van SonenBreugelVerbindt. Jij moedigt deze vrijwilligers aan, legt de werking uit en bezorgt al deze nodige spullen bij ons thuis. Ouders, kinderen, alleenstaanden, milieuactivisten, eenieder die wil, lopen straten en wandelpaden af en ruimen op. Op een of andere manier kan u dat niet. U heeft toch ook huisafval voor de groene kliko; u veegt uw stoepje, uw verwelkt bosje bloemen en wat etensresten en nog meer afval.

Mag daar ook dat beetje onkruid in dat aan de lantaarnpaal en onder de boomstam ligt voor of achter uw woning? Loop met een emmer over je stoep of pleintje, pik die kleine hoopjes gras en onkruid op. En als je terugkijkt hoe het er dan uit ziet, daar wordt eenieder er vrolijk van.

Een bewoner van Son van ‘Helping Hand’
Rinus van Dijck
Son en Breugel