Vlak voor het definitieve einde geniet een groepje peuters nog even van een lekker ijsje
Vlak voor het definitieve einde geniet een groepje peuters nog even van een lekker ijsje Foto: ©Op de Hoek

Trots en dankbaar…het waren zeven fantastische jaren

Algemeen School

Son en Breugel - Linda en Marlies draaien op donderdag 22 juli, samen met hun team, de allerlaatste ochtend van peuterspeelzaal Op de Hoek. Na zeven hele mooie jaren hebben ze besloten om definitief de deuren te sluiten. Vol trots kijken ze terug en nog één keer willen ze alle ouders, peuters en iedereen met wie ze hebben samengewerkt bedanken voor de afgelopen jaren.

Op maandag 25 augustus 2014 opende peuterspeelzaal Op de Hoek officieel haar deuren. Na maanden van voorbereiding kwam onverwacht de GGD al op bezoek nog voor de deuren officieel geopend waren. Een anonieme tipgever had de gemeente ingelicht dat deze opzet toch wel erg professioneel van aard was en de GGD dit wel serieus moest nemen. Een eerste compliment aan Marlies en Linda was binnen. De goedkeuring van de GGD was er snel en na de zomer van 2014 was daar de officiële opening. In eerste instantie zijn ze gestart met twee ochtenden op De Krommen Hoek, binnen het jaar draaiden ze vier ochtenden en ontstond er een wachtlijst. Gelukkig kregen de twee dames ook het schoolbestuur van De Regenboog enthousiast en konden ze daar een eerste groep starten.

Reclame
Ouders wisten Linda en Marlies te vinden via de mond-tot-mond reclame in ons dorp en de berichtgevingen op Facebook. Veel peuters hebben ze met twee jaar zien binnen komen en met de vierde verjaardag uitgezwaaid op weg naar de basisschool. De eerste groep peuters uit 2014 zit inmiddels in groep 7. Regelmatig zien Marlies en Linda in het dorp kinderen lopen die bij hen gezeten hebben, sommigen herkennen Marlies en Linda nog, anderen hebben geen idee meer en voor een enkeling zijn ze nog altijd ‘juffrouw Toos, de allereerste liefde’.

Mooie herinneringen
De jaarlijkse afsluiting in de speeltuin is een mooie herinnering, heerlijk buitenspelen en voor de ouders een ontmoetingsplek om andere ouders te leren kennen. Ook op de vele scholingen die ze met het team hebben gevolgd, kijken beiden positief terug. Het was soms een flinke investering in tijd, maar altijd kwamen ze enthousiast, gedreven en met een frisse kijk op hun werk terug.

Van dreumes naar kleuter
Linda en Marlies gaan de kinderen ontzettend missen, het is de leeftijdsfase waarin het kind nog zo ontzettend puur en zichzelf is. Een klein stukje mogen bijdrage aan de ontwikkeling op deze leeftijd is erg bijzonder. In de twee jaar bij hen zagen ze kinderen veranderen van net geen dreumes meer tot echte kleuter; helemaal klaar voor school. De groei in de taal; van brabbelen en beginnende woordjes naar volmondige gesprekjes in de kring. Van individueel spel naar samen spelen en een eerste stap in vriendschappen, een enorme ontwikkeling. Ze hadden een boek vol kunnen schrijven met anekdotes en uitspraken van de afgelopen jaren. Vol trots kijken de twee terug op al deze fantastische momenten, wat gaan ze die missen. De kleine dingetjes die dit werk groots maken.

Persoonlijk dankwoord
Linda en Marlies: “Wij willen op deze manier nog een keer alle ouders ontzettend bedanken voor dat vertrouwen, de steun en de hulp die wij op wat voor manier mochten ervaren. Beide basisscholen, dank jullie wel voor de kans die jullie ons gegeven hebben. De artsen en verpleegkundigen van het consultatiebureau, Femke Wetzer en de vrijwilligers van vluchtelingenwerk die ons én de vluchtelingengezinnen ondersteunden waar nodig, de leerkrachten van de onderbouw met wie we een fijne samenwerking hadden en uiteraard Adrie Neervoort die vele artikeltjes over ons heeft geplaatst en ons de kans gaf iedere week een stukje van ons werk te laten zien in DeMooiSonenBreugelKrant. Iedereen die op wat voor manier ooit heeft meegewerkt of meegeholpen heeft om onze wens tot een droom te maken; ontzettend bedankt!”