Afbeelding
Foto: ©Eline Stroucken

Stoere en sportieve opstapdag voor jeugd bij MC Son

Voor de kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar werd op woensdag 30 juni voor de tweede keer een leuke, stoere en sportieve middag georganiseerd door WTX Racing in samenwerking met MC Son op het motorcross circuit ‘Gerwina’ in Son en Breugel.

De kinderen kregen na inschrijving eerst een informatieve les van een dame van de Motorcrossbond MON, waar onder andere verteld werd waarom beschermende kleding tijdens het crossen belangrijk is. Verder dat je moet zorgen dat je zo snel mogelijk op een veilige plek komt als je bent gevallen en wat de belangrijkste regels zijn op een cross-circuit. Hiervoor kregen de kinderen op het einde een echt motorcrosscertificaat mee.

Na deze informatie mochten ze de crosskleding gaan passen; helm, bodyprotector, crosshirt, handschoenen en echte crosslaarzen. KTM Nederland was speciaal naar het circuit gekomen om zowel kleding als vier elektromotoren ter beschikking te stellen. WTX Racing had nog eens vier kleine motoren bij, zodat veel kinderen tegelijkertijd konden rijden.

De spanning was af te lezen op de meeste gezichtjes. Geheel in stijl kregen ze na het aankleden een crossmotor met de juiste maat toegewezen door de begeleiders. Natuurlijk nog wat tips hoe zo’n ding werkt (gas en rem) en dan de echte crossbaan met springbulten op!

Er waren veel stoere jongens en meiden, met glunderende gezichtjes, naar de opstapdag gekomen. Door enkele fanatieke ‘echte crossers’ die verspreid over de uitgezette baan opgesteld stonden, werden de kids na valpartijtjes weer overeind geholpen, zodat ze weer verder konden crossen. Na hun ritje van vijftien minuten mochten ze allemaal een echte ‘winnaarsbeker’ uitzoeken, want die hadden ze verdiend.

Het was een super geslaagde, drukke en gezellige middag met veel aanmeldingen in alle leeftijdscategorieën, die volgend jaar zeer zeker weer een vervolg gaat krijgen.