Stichting MeeDoen hield een online kookworkshop
Stichting MeeDoen hield een online kookworkshop Foto: Stichting MeeDoen

MeeDoen gaat er even tussenuit

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Het was een ander MeeDoen-jaar dan dat ze gewend zijn. Normaal gesproken zijn er drie keer per maand ontmoetingen tijdens de vrijetijdsactiviteiten, maar vanwege de lockdown in het najaar van 2020 kon niemand elkaar meer live zien. 

Stichting MeeDoen vond het wel heel belangrijk om met elkaar in contact te blijven, zeker in deze moeilijke tijd waarin alles anders was. Daarom zijn de vrijwilligers snel van start gegaan met het organiseren van leuke bingo’s, kwissen, challenges, crea-workshops en kookworkshops. Het was fijn om elkaar te zien, ook al was het online. De prijsjes van de bingo’s, kwissen en de crea-/kooktasjes zijn steeds thuis afgegeven, zodat er toch nog even een live contactmomentje met elkaar was. 

Ook het sportaanbod op maat heeft maanden stilgelegen. Dit kon in het voorjaar weer opgestart worden en daar waren de sportclubs én de jongeren van MeeDoen erg blij mee. Ondanks alle coronamaatregelen hebben ze er toch een mooi MeeDoen jaar van kunnen maken. Zaterdag 10 juli was de laatste activiteit voor de zomer. Een online-kookworkshop waarbij ze samen thuis twee heerlijke gerechten hebben gemaakt: pannenkoek-spaghetti en aardbeien Romanov. Het was weer heel gezellig én lekker.

De meeste sporten op maat sluiten ook af in de vakantie. Vrijdag 9 juli was er een leuke ouder/kindwedstrijd bij Voetbalvereniging SBC met als afsluiting lekkere frietjes en een ijsje. Hockey is ook al gestopt, scouting heeft vrijdag de laatste opkomst gehad en komend weekend vindt de laatste zumbadans- en tennisles plaats. Volgende week zijn de laatste dansmix en paardrijlessen. En dan gaat iedereen genieten van een mooie zomervakantie.

In september starten ze weer en dan is het de bedoeling om zoveel mogelijk live te gaan. Begonnen wordt met een superleuk uitstapje naar een dierenpark en er wordt gestart met superleuke nieuwe sporten in Zwembad Son: waterbasketbal en prikkelarm zwemmen. De vrijwilligers hebben er nu alweer zin in.

Wil jij graag meedoen met de activiteiten of sport op maat? Of heb je vragen hierover? Kijk dan eens op www.meedoensenb.nl of stuur een e-mail naar info@meedoensenb.nl.