Evelyn (l) en Gerda (r) organiseren een pop-upterras
Evelyn (l) en Gerda (r) organiseren een pop-upterras Foto: Wil Feijen

Een pop-up ‘Zomers Buurtterrasje’ bij jou in de buurt

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Na de ‘soepactie’, die tijdens de tweede lockdown als zeer dankbaar werd ervaren, wilden Evelyn Kreukniet en Gerda Ural graag nog meer doen voor alleenstaande ouderen. Makkelijk is het niet om iets te organiseren volgens de geldende maatregelen en het continu veranderen daarvan.

Redacteur: Eva Wiselius
Fotograaf: Wil Feijen

Inmiddels is de lockdown voorbij en kwamen ze op het idee om de ouderen weer naar buiten, en vooral met elkaar in contact te brengen, uiteraard op een veilige manier met inachtneming van de maatregelen. Evelyn Kreukniet, hoofdcoördinator AutoMaatje SonenBreugelVerbindt: ”We merken dat het voor veel mensen een grote stap is om weer naar buiten te gaan. Ze zijn het ontwend en velen durven het (nog) niet aan. Wij willen ze op een veilige manier laten zien en ervaren hoe fijn het is om weer even het huis uit te zijn en in de buitenlucht mensen te ontmoeten, en even dat praatje bij de koffie te maken dat ze zo missen.” Voorheen was er de mogelijkheid om bij Gerda aan te schuiven voor een gezamenlijke maaltijd. Gerda: ”Het elkaar ontmoeten en je verhaal kwijt kunnen was de belangrijkste reden voor alleenstaande ouderen om bij de eettafel aan te schuiven. Dat is echt een enorm gemis geweest voor onze doelgroep.”

Pop-upterras
Zo kwamen Gerda en Evelyn op het idee om een ‘Zomers Buurtterrasje’ te organiseren; een pop-upterras dat zowel in Breugel aan de Piet Heinlaan bij de volière als in Son op de parkeerplaats van de Vijverberg aan de Rembrandtstraat gerealiseerd wordt. “We zijn met de gemeente in gesprek gegaan en hebben toestemming gekregen een terras voor dertig personen te realiseren”, aldus Gerda. De activiteit wordt deels gesubsidieerd door de gemeente Son en Breugel. Daarnaast is het Vestzaktheater een belangrijke factor in het geheel: zij leveren de tafeltjes, de stoelen en het servies, en het gebak wordt gesponsord door de Hema. Evelyn: “Het wordt een zorgeloos uitje voor ouderen, waarbij eenieder welkom is. Daarom bieden we de consumpties kosteloos aan.”

Data
Op donderdag 22 juli staat het ‘Zomers Buurtterras’ gepland, tenzij het slecht weer is, dan wordt het verplaatst naar 29 juli. Van 10.30 tot 12.00 uur is het terras geopend bij de volière in Breugel aan de Piet Heinlaan en van 14.00 tot 15.30 uur kunnen de Sonse buurtbewoners aanschuiven op de parkeerplaats tegenover de vijver aan de Rembrandtstraat. Aanmelden om van een bakkie leut te komen genieten, kan via AutoMaatje: 0499-209609. Mocht u geen vervoer hebben, dan kunt u opgehaald worden door AutoMaatje, en u wordt zoals altijd ook weer thuisgebracht door een van de chauffeurs.