Er moet meer energie en geld gestoken worden in het buitengebied, met name voor mindervaliden zoals op het rolstoelpad (archieffoto)
Er moet meer energie en geld gestoken worden in het buitengebied, met name voor mindervaliden zoals op het rolstoelpad (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Lezerspodium: Meer energie en geld steken in voorzieningen buitengebied

Algemeen

Son en Breugel - In de zomer van 2020 hebben wij samen met Jan de Lange van het Gehandicapten Platform voor Radio Son en Breugel uitgebreid verhaal gedaan over onze wens/eis om meer energie en geld te steken in het buitengebied, met name voor mindervaliden.

Dit hebben wij ook verwoord in een motie die unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen. Wat wij willen is goed toegankelijke fiets- en wandelpaden in het buitengebied, van voldoende kwaliteit en met de aanwezigheid van enkele basisvoorzieningen.

Zo willen wij van fysieke barrières op fietspaden af en willen wij bereikbare sanitaire voorzieningen in het buitengebied. Beide zijn simpel te realiseren: palen en hekken weg en afspraken maken met mensen, die in het buitengebied een bedrijf hebben zoals een manege, mini camping, boerderijwinkel etc. 

Als je met die ondernemers afspraken kunt maken, al dan niet tegen een door de gemeente betaalde vergoeding voor onderhoud, kun je het aantal sanitaire voorzieningen en daarmee impliciet de toegankelijkheid van het buitengebied voor mindervaliden flink uitbreiden. Het is niet duidelijk wat de gemeente tot op heden met die motie heeft gedaan, maar wij willen daar nu niet meer op wachten.

We willen nu als Dorpsbelang ondernemers in het buitengebied oproepen zich bij ons te melden als zij bereid zijn voorzieningen (picknickplaats, schenken van koffie en thee, openstellen toilet) bereikbaar te maken.

Wij zullen ons sterk maken voor het geld en het promotiemateriaal, bijv. de kaart van de gemeente met daarop de locaties van voorzieningen en wij vragen u u sterk te maken voor uw medemens om met wat u heeft beschikbaar te stellen. Laten we dan zelf, als de gemeente toch niets doet, het initiatief nemen. 

Vereniging Dorpsbelang
Son en Breugel