Niet iedereen heeft het geld zomaar liggen

Het gebeurt: je moet met je gezin rondkomen van één salaris of één uitkering. En dat gaat, want je hebt ondertussen wel geleerd om op de kleintjes te letten. Maar onverwachts begeeft de koelkast het, of de wasmachine. Daar had je nog geen rekening mee gehouden. Of de maand duurt deze keer echt langer dan je salaris reikt… Of, je kunt een huurwoning krijgen, de huur is redelijk, maar je hebt niet zomaar geld liggen om de borgsom te betalen. Weet dat je dan geholpen kunt worden.

In dit soort gevallen kan de Parochiële Caritas Instelling (PCI De Goede Herder) misschien hulp bieden. Als je je bij hen meldt, dan gaan ze samen kijken op welke manier ze je kunnen helpen. Soms wordt met mensen naar de juiste instantie gezocht voor bijvoorbeeld bijzondere bijstand. Andere keren wordt een renteloze lening verstrekt of in sommige gevallen een gift. Soms komen ze ook gewoon met een tas boodschappen. Er zijn contacten met kringloopwinkels en dergelijke, waardoor ze mensen aan huisraad kunnen helpen, babykleertjes of een fiets. De Parochiële Caritas Instelling zoekt verbinding met welzijnsinstanties, gemeenten, het Rode Kruis, voedselbanken en andere vrijwilligersorganisaties. Daardoor weten ze vaak wel een weg te vinden om iemand te kunnen helpen.

Handreiking
Daarnaast wordt via het Interkerkelijk Diaconaal Overleg ook bijvoorbeeld de kerstpakkettenactie in Son en Breugel gesteund en een vergelijkbare actie voor de Voedselbank in Sint-Oedenrode; een aantal projecten zoals diaconaal inloophuis ’t Hemeltje in Eindhoven, en de werkgroep Arm-in-arm. Iedere maand wordt een artikeltje in DeMooiSonenBreugelkrant en DeMooiRooiKrant gepubliceerd, waarin handreikingen gedaan worden rond actuele onderwerpen.

Collectes
Voor de hulp buiten Son en Breugel en Sint-Oedenrode coördineert de PCI ook de collectes die vanuit de kerk worden gehouden: voor de Vastenactie, de Week Nederlands Missionarissen, de MIVA, Missio en het jaarlijkse goede doel van de eerste Communicanten (dit jaar voor Kindia). Het collectegeld wordt netjes bij de juiste instantie afgegeven.

Contact
Even terug naar boven. Heb je hulp nodig, omdat je het financieel even allemaal niet meer rondgebreid krijgt? Stuur dan een e-mail met je vraag aan secretariaat@heiligeodaparochie.nl onder vermelding van PCI, waarna contact met je wordt opgenomen.