Groen licht voor Rooi Fietst

Rooi Fietst, de fietsvierdaagse van Sint-Oedenrode, gaat definitief door. De gemeente Meierijstad heeft groen licht gegeven. De fietsvierdaagse kan en mag doorgaan omdat het niet op één vaste plek gehouden wordt, maar een evenement is dat zogeheten doorstroomlocaties kent.

De tiende editie van Rooi Fietst wordt gehouden van 20 tot 23 juli. Er zijn prachtige, volledig bewegwijzerde routes. Dit jaar is er dagelijks weer keuze uit drie verschillende afstanden: 30, 45 en 60 km. Het evenement voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van Wielersportbond NTFU, met keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

Om de spreiding van de deelnemers te kunnen garanderen, zijn er diverse maatregelen genomen. Zo kunnen deelnemers zich vooraf online aanmelden, online betalen en kiezen uit verschillende vertrektijden. Aanmelden kan via www.rooifietst.nl. Deelname kost 5 euro per dag, of 12 euro voor vier dagen. Op de website is alle informatie te vinden en worden eventuele wijzigingen gepubliceerd.

De nieuwe startlocatie van de Fietsvierdaagse is horecapaviljoen ‘De Helden van Kien’ in Sint-Oedenrode, gelegen in streekpark Kienehoef. Er is volop parkeergelegenheid nabij het streekpark. Rooi Fietst is niet alleen een populair en goed georganiseerd evenement, het is bovenal een gezellige, sfeervolle en gezonde happening, voor oud en jong.