Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Leerlingen De Krommen Hoek maken mooie herinneringen

Algemeen School

Son en Breugel - De mooiste week voor basisschoolleerlingen is vaak de laatste week van het schooljaar: alle lesstof is behandeld, ze hebben het vooruitzicht op zes weken zomervakantie en daarna gaan ze over naar de volgende groep. Groep 8 mag de eindmusical opvoeren en neemt definitief afscheid van de basisschool om na de zomervakantie een nieuwe start te maken op het voortgezet onderwijs. Basisschool De Krommen Hoek deed er dit jaar nog een schepje bovenop.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Sandra Buys, directrice van De Krommen Hoek, kijkt tevreden terug naar de afgelopen dagen met de extra leuke activiteiten die het team voor alle kinderen heeft georganiseerd: “Dit zijn echt de laatste dagen op deze school. Als woensdag 21 juli de deuren dichtgaan en alle kinderen zijn uitgezwaaid voor de zomervakantie, gaat het team op donderdag en vrijdag alles verhuisklaar maken, zodat op 30 augustus verhuisd kan worden, waarna wij op maandag 6 september de deuren openen op onze nieuwe tijdelijke locatie.”

Herinneringen maken
Voordat het zover was, was het eerst tijd om leuke herinneringen te maken met de leerlingen. In de voorlaatste week stond iedere dag een andere activiteit op het programma. Op de eerste dag hebben alle kinderen een tekening gemaakt hoe zij denken dat de nieuwe school eruit gaat zien. Sandra: “Alle tekeningen hebben we verzameld en als schat begaven in onze achtertuin. Als we in de zomer van 2023 het nieuwe gebouw gaan betrekken, graven we de schat weer op en gaan we kijken wie het dichtst bij de werkelijkheid zat.”

Fanatiek
Op de tweede dag zijn foto’s gemaakt van de kinderen op hun favoriete plekje in of rond de school. Lasergamen stond de derde dag op de planning. Alle leerlingen mochten als bijzondere gymles lasergamen met elkaar tussen de bosjes en achter de vele bomen op het eigen terrein. “Er werd zeer fanatiek gespeeld, erg leuk om te zien”, aldus Sandra.

Slotfeest
Op donderdag stond de graffitiworkshop op het programma. “De leerlingen van de onderbouw zijn binnen aan de gang gegaan, en het buitengedeelte werd door de bovenbouwleerlingen onderhanden genomen. Sandra: “Op donderdagavond stond het slotfeest gepland met het thema ‘Wij gaan bouwen’. Dit was voorbereid door een aantal ouders en vond plaats in de school en op het schoolplein waar een bouwplaats gemaakt was. De kinderen kwamen ’s avonds als bouwvakkers verkleed naar school. Samen hebben we nog een bouwlied gezongen dat geschreven was door Eva Wiselius.” In verband met de aangescherpte coronamaatregelen, was het niet mogelijk dat er ouders bij het slotfeest waren. “Dat was wel de bedoeling en wij vinden het jammer dat dit niet mogelijk was”, aldus de directrice. Op vrijdag 16 juli voerde groep 8 in het Vestzaktheater hun musical op, waarbij ieder kind maximaal vier gezinsleden mocht uitnodigen. Andere belangstellenden konden de musical via een livestream bekijken.

Definitief afscheid
Op dinsdag 20 juli heeft groep 8 definitief afscheid genomen van de basisschool. Nadat ze door de andere groepen waren uitgezwaaid, was er ’s middags nog een afscheid voor deze leerlingen, hun ouders en alle leerkrachten van de basisschool. “Natuurlijk werd dit afscheid afgesloten met een vette hap”, lacht Sandra.

Welkom geheten
Nadat woensdag 21 juli de deur symbolisch op slot was gedaan, zijn alle kinderen van groep 1 tot en met 7 met hun leerkracht lopend, met klapperhandjes in hun handen, naar De Regenboog gegaan. Daar werden zij verwelkomd door de leerlingen en het team van De Regenboog. Beide scholen zijn de komende twee schooljaren op deze locatie gevestigd.

Oude locatie, nieuwe school
“We kijken ernaar uit dat we in 2023 terugverhuizen naar de locatie van De Krommen Hoek, om daar samen met De Regenboog de nieuwe, moderne school te betrekken. Voor nu hebben we in ieder geval samen met alle leerlingen veel mooie herinneringen gemaakt aan dit schoolgebouw. De komende twee jaar gaan we zeker nieuwe herinneringen hieraan toevoegen”, sluit Sandra af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding