De naam van de speeltuin aan de Limburglaan wordt onthuld
De naam van de speeltuin aan de Limburglaan wordt onthuld Foto: Wil Feijen

Naam onthuld speeltuin

Algemeen Jeugdgemeenteraad

Son en Breugel - In de laatste vergadering van de jeugdgemeenteraad die onlangs werd gehouden, is de naam van de speeltuin aan de Limburglaan bekendgemaakt. Op donderdag 22 juli hebben twee jeugdgemeenteraadsleden, samen met burgemeester Gaillard, de gemeentevlag van het naambord afgehaald en werd de nieuwe naam zichtbaar: Houtenhoek.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Op initiatief van de jeugdgemeenteraad is deze speeltuin met uitdagende speeltoestellen, waaronder een kabelbaan, aan de Limburglaan aangelegd. Vorig jaar september is de speeltuin officieel geopend en hij wordt intensief gebruikt. Al gauw na ingebruikname van de speeltuin kwamen de eerste klachten van buurtgenoten van wie de achtertuin grenst aan de speeltuin. 

Goed overleg
De omwonenden hebben contact gezocht met de gemeente en in deze gesprekken hebben zij aangegeven dat zij hinder en geluidsoverlast ondervinden van de kabelbaan. Bovendien kunnen kinderen vanaf het hoogste punt van de kabelbaan in de tuinen kijken. In goed overleg is besloten om de kabelbaan vanaf mei dit jaar bij wijze van proef een bepaalde tijd buiten gebruik te stellen. Doordat deze proef de gewenste resultaten heeft opgeleverd, is nu besloten om de kabelbaan te verwijderen uit de speeltuin en te verplaatsen naar een andere locatie in Son en Breugel.

Vervangend speeltoestel
Welk speeltoestel ervoor in de plaats komt en waar de kabelbaan naartoe gaat is op dit moment nog niet bekend. De jeugdgemeenteraad gaat zich hier na de zomervakantie over buigen en komt dan met een nieuw voorstel. Tijdens de laatste vergadering is besloten dat de jeugdleden dit in overleg gaan doen met de omwonenden.