Hans en zijn vrouw Karin hebben weer friet gebakken voor de bewoners van Zonhove
Hans en zijn vrouw Karin hebben weer friet gebakken voor de bewoners van Zonhove Foto: Wil Feijen

‘Verrèkes’ lekkere friet bij het avondeten op Zonhove

Algemeen Algemeen

‘Verrèkes’ lekkere friet bij het avondeten op Zonhove

“Driemaal is scheepsrecht”, roept Hans Teulings, de eigenaar van Spierbal on Tour vanuit de mobiele frietwagen, waarmee hij aangeeft dat hij al twee keer eerder de bewoners van Zonhove verraste met zijn ‘verrèkes’ lekkere friet bij het avondeten; maandag 26 juli was het dus voor de derde keer.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

De bewoners en begeleiders van 30 woonunits op Zonhove krijgen van Hans vanuit zijn mobiele frietwagen ‘verrèkes’ lekkere friet bij het avondeten. Na drie keer kun je wel spreken van een jaarlijkse traditie.

100 kilo friet
In de frietwagen, die normaal voornamelijk te vinden is bij evenementen, bakte Hans in een klein halfuur bijna 100 kilo friet. Hij wilde ook dit jaar weer iets doen voor de bewoners van Zonhove. Ondanks de moeilijke tijd waar ook zijn bedrijf in verkeert door de coronamaatregelen, wil hij ook graag anderen steunen.

Iets anders dan anders
Hans: “Het is weer een keer wat anders dan wat hier normaal gebeurt. Door de maatregelen in verband met het coronavirus is het dagelijks leven erg veranderd voor de bewoners van Zonhove, en daarom wilde ik dit graag doen.”

Waardering
De actie van Spierbal on Tour werd erg gewaardeerd door bewoners en begeleiders; maandag was het ook de start van het zomerspektakel op Zonhove. De traktatie sloot de eerste dag van het zomerspektakel mooi af,  zeker in deze coronatijd.