Danny zamelt met zijn team geld in voor het KWF
Danny zamelt met zijn team geld in voor het KWF Foto: Wil Feijen

Danny zwemt, loopt hard en fietst met zijn team voor het KWF

Algemeen

Son en Breugel - “Ik kreeg ongeveer twee en een halve maand geleden een berichtje van mijn zus Joyce met de vraag of ik mee wilde doen aan de triatlon die op zondag 5 september op de High Tech Campus in Eindhoven wordt gehouden. Ik moest wel binnen een half uur antwoorden.” Aan het woord is de negentienjarige Danny van Hoof, die niet lang heeft getwijfeld en positief reageerde op het verzoek van zijn zus. “Daarna hoorde ik dat de triatlon wordt gehouden om geld in te zamelen voor het KWF. Dat raakte mij enorm.”

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

In 2019 werd bij zijn vader Stefan lymfklierkanker geconstateerd, waarna hij hiervoor behandeld werd. In het voorjaar van 2020 werd zijn vader ‘schoon’ verklaard, maar een paar weken later sloeg het noodlot nog een keer toe: slokdarmkanker. “Hij werd ook hiervoor behandeld, maar in augustus ging het steeds slechter met hem en in oktober, een week na zijn vijftigste verjaardag, is hij overleden”, aldus Danny.

Hecht team
Nadat Danny zich had aangemeld om deel te nemen, is hij niet halsoverkop gaan trainen voor de triatlon: “Ik heb een goede conditie doordat ik tot een paar jaar geleden op hoog niveau aan motorcross heb gedaan. Ik ben 13 jaar lid geweest van MC Son en vormde samen met mijn vader een hecht team; hij was mijn coach, trainer, monteur en mijn grootste fan, net als mijn moeder.” Na het overlijden van zijn vader voelde het voor Danny niet meer hetzelfde en daarom besloot hij te stoppen met crossen. “Naast het crossen was ik ook regelmatig te vinden in de sportschool, waar ik vooral aan krachttraining deed”, aldus de sportman.

Achtste deel
De laatste twee maanden ligt bij Danny de focus vooral op het verder opbouwen van zijn conditie. “Mocht het conditioneel niet lukken, dan ga ik op karakter de finish over, want die zal ik zeker halen, voor mijn vader en voor alle dierbaren die overleden zijn aan die ziekte”, aldus Danny. Hij postte vier weken geleden een bericht op zijn Facebookpagina dat zijn eigen fiets niet geschikt was en dat hij daarom op zoek was naar een andere. “Ik heb er inmiddels al eentje aangeboden gekregen en daar heb ik al veel kilometers op gereden, dus dat moet wel goed gaan op 5 september”, lacht hij. Danny en zijn zus Joyce nemen, samen met een team van elf personen, deel aan de triatlon, waarbij zij 500 meter zwemmen, 5 kilometer hardlopen en 20 kilometer fietsen. Deze afstanden zijn een achtste deel van de afstanden van een originele triatlon.

Eigen pagina

Het team legt op https://acties.kwf.nl/fundraisers/voorjullie uit wie ze zijn en wat ze graag willen bereiken. Danny: “Het leven is niet altijd een feestje, maar we proberen er wel een positieve draai aan te geven, ondanks dat we veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van één van onze ouders. De meeste teamgenoten hebben een vader, moeder of familielid verloren aan kanker.”

Vriendschappelijke strijd
Om elkaar uit te dagen heeft het team besloten dat ze samen gaan deelnemen aan de triatlon. “We gaan een vriendschappelijke strijd aan met elkaar, maar willen ook de strijd aan gaan tegen kanker. En juist daarom willen wij geld inzamelen voor het KWF, zodat zij nog meer onderzoek en behandelingen kunnen doen, zodat hopelijk niemand meer iemand hoeft te verliezen aan deze ziekte.”

Aanmoedigen
Moeder Gwen is trots op haar zoon en bonusdochter Joyce dat ze samen met de andere teamleden geld gaan inzamelen voor het KWF: “Ik sta 5 september op het terrein van de High Tech Campus en ga ze zeker aanmoedigen.”

Mocht je na het lezen van dit verhaal Danny en zijn team willen sponsoren, klik dan hier en doneer een bedrag voor het KWF. Danny en zijn team willen je daar alvast hartelijk voor bedanken.