Lenny Kuhr
Lenny Kuhr Foto: Lazy Sonnie Afternoon

Teun Beurskens en Lenny Kuhr trappen nieuw seizoen Lazy Sonnie Afternoon af

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Ze zong onder andere ‘Visite’ en ‘De Troubadour’. Met laatstgenoemd lied won Lenny Kuhr het Nationaal Songfestival in 1969 en later in het jaar ook het Eurovisie Songfestival. Zondag 5 september opent ze, samen met talent van eigen bodem Teun Beurskens (26), het nieuwe seizoen van Lazy Sonnie Afternoon (LSA). Traditiegetrouw vindt dit optreden plaats in de Kapelzaal van La Sonnerie in Son en Breugel.

Redacteur: Emmy Grit

Het afgelopen seizoen was vanwege het coronavirus bijzonder moeilijk voor het bestuur van LSA. Voorzitter Edwin Verlangen blikt toch tevreden terug naar het afgelopen seizoen. In september en oktober 2020 vonden er twee ingetogen versies plaats met beperkt publiek en in februari 2021 vond de livestream Wijn&Dein Festijn plaats. “Net voor de zomervakantie 2021 trad Mercy John in juni op en Nol Havens in juli, in combinatie met onze huisband Caponata”, aldus de voorzitter.

Lokaal en nationaal talent
Op 5 september wordt het nieuwe seizoen geopend waarbij Lenny Kuhr de hoofdgast van de middag is. Edwin: “De oud-winnares van het Eurovisie Songfestival, woonachtig in Nederwetten, timmert nog steeds aan de weg met prachtige nummers die zij met haar kenmerkende stemgeluid en finger picking gitaarspel ten gehore brengt.” Voordat Lenny het podium betreedt, kan het publiek genieten van het optreden van Teun Beurskens, lokaal talent en kleinkunstenaar uit Son en Breugel. Teun is op zijn veertiende begonnen met gitaar spelen en zingen en later met songwriting. Hij maakt ‘popmuziek voor theaters’, maar op 5 september treedt hij op bij Lazy Sonnie Afternoon, waar hij prachtige Nederlandstalige nummers ten gehore brengt.

Tipje van de sluier
De reguliere optredens blijven voorlopig één keer per maand plaatsvinden. Het bestuur blijft trouw aan de basis om op de eerste zondag van de maand een optreden in te plannen met een lokaal/regionaal talent in combinatie met een (inter)nationale top-act. Toch kan het voorkomen dat daar wel eens van afgeweken wordt. Als advies geeft Edwin dat muziekliefhebbers de agenda in deze krant en de website van LSA regelmatig moeten raadplegen om op de hoogte te blijven van de optredens. “Regelmatig zullen we ook na afloop van een reguliere aflevering van LSA met onze huisband Caponata een afterparty verzorgen”, licht Edwin een tipje van de sluier op.

Nieuwe activiteiten
Hier blijft het niet bij. Edwin heeft nog meer nieuws te delen, want naast de reguliere optredens komen er meer ‘specials’, waarvan de Lazy Sonnie Songnight een voorbeeld is, evenals het jaarlijkse festival in de voortuin van La Sonnerie. Bij mooi weer in de lente en nazomer wordt vaker gekozen om naar buiten te gaan. “Maar er zijn ook plannen voor een Lazy Sonnie BBQ-hootenanny en voor een live-uitvoering van het Wijn&Dein Festijn. De Lazy Sonnie Walk, nu in combinatie met live-muziek op verschillende plekken van de wandeling, komt ook weer op het programma”, blikt de voorzitter alvast vooruit.

Fooienhoed afgeschaft
Het bestuur kan niet wachten totdat het seizoen weer van start gaat, maar het heeft besloten om de fooienhoed achterwege te laten. “Mede omdat het aantal toeschouwers gemaximeerd is de komende maanden, kan Lazy Sonnie Afternoon niet langer volstaan met de fooienhoed. Het afgelopen jaar was al doorgevoerd dat bezoekers minimaal vijf euro in deze hoed moesten stoppen bij het verlaten van de zaal, maar deze inkomsten zijn bij een kleiner aantal bezoekers niet groot genoeg om het podium draaiende te houden”, aldus Edwin. Het bestuur heeft besloten om vanaf het nieuwe seizoen een entreeprijs te vragen die variabel is en afhankelijk is van de artiest die optreedt.”

Informatie
De voorzitter vervolgt: “Een en ander hangt samen met de ‘fee’ die wij kunnen afspreken met de (internationale) artiest, in combinatie met het maximaal aantal beschikbare plaatsen. In de regel zal deze entreeprijs tussen vijf en tien euro liggen.” Voor het optreden van Lenny Kuhr bedraagt de entreeprijs tien euro, en vooraf reserveren en betalen is noodzakelijk. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@sonnerie.nl, of telefonisch besteld worden via 0499-460222. Je kunt ook altijd een kijkje nemen op https://lazy-sonnie-afternoon.webnode.nl, waar alle informatie terug te vinden is.

Teun Beurskens