De speelplaats van de nieuwe dagopvang bij De Harlekijn
De speelplaats van de nieuwe dagopvang bij De Harlekijn Foto: Lidwien Storimans

Dagopvang De Harlekijn heeft zijn deuren geopend

Algemeen School

Son en Breugel - In januari van dit jaar is de bouw begonnen van de dagopvang voor baby’s en peuters van 0-4 jaar begonnen bij basisschool De Harlekijn. Op 1 september gaan de deuren open voor de jongste kinderen.

Directeur Lidwien Storimans laat weten dat het een prachtig gebouw is geworden voor twee groepen kinderen: een voor baby’s en een voor peuters. Ze vertelt trots: “De omsloten tuin voor de jonge kinderen is mooi aangelegd met aantrekkelijke speel- en ontdekmogelijkheden. Het schoolplein van school ligt om het speelterrein van de dagopvang heen, waardoor de kinderen van school contact met de jonge kinderen kunnen maken. Ook is er een laag raam tot op de grond waardoor de jonge kinderen naar de spelende schoolkinderen kunnen kijken.”

Vanaf 1 september wordt opvang en onderwijs aangeboden aan kinderen van 0-13 jaar en het team van De Harlekijn ziet uit naar de samenwerking met de collega’s van dagopvangpartner Korein. “We gaan werken met gezamenlijk thema’s, is er een persoonlijke overdracht van de peuters die naar school gaan en kunnen de oudere peuters al af en toe wennen in de kleuterklas”, blikt de directeur alvast vooruit.