Afbeelding
Foto: ©zelfhulp Netwerk

Zelfhulpgroep Angst heeft ruimte voor deelnemers

Zelfhulp is een mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. De deelnemers komen regelmatig samen zonder tussenkomst van de reguliere hulpverlening. In een groep kunnen deelnemers hun ervaringen delen, elkaar steunen en van elkaar leren. Door het deelnemen aan een zelfhulpgroep krijg je erkenning en begrip van lotgenoten, wat in het dagelijks leven soms moeilijk is. Praten met anderen over hetzelfde probleem helpt. 

Deze groep brengt volwassenen bij elkaar die te maken hebben met angstklachten zoals een paniekstoornis, sociale fobie of een piekerstoornis. Tijdens de bijeenkomsten krijg je de ruimte om echt naar elkaar luisteren en leer je beter om te gaan met het hebben van deze angstklachten. Je staat er niet alleen voor, krijgt antwoorden op talloze vragen en neemt zelf weer de regie in handen. Als jij je verhaal kwijt wil en je zoekt lotgenoten dan ben je in deze groep van harte welkom. Het delen van ervaringen en elkaar ondersteunen staan centraal. 

De Angst groep komt om de week op dinsdagmiddag bij elkaar in Eindhoven. Het is belangrijk dat de klachten niet te ernstig zijn en er door middel van zelfhulp (zonder tussenkomst van professionals) aan je probleem gewerkt kan worden. 

Zelfhulpgroep Ouders van thuiszittende kinderen
Je zoon/dochter is uitgevallen of dreigt langdurig uit te vallen op school. Je zit als ouder met allerlei vragen: Hoe kan dit gebeuren? Hoe nu verder? Wat betekent dit voor zijn/haar toekomst? Daarnaast zit je met verdriet, een gevoel van falen, angst, frustraties en heb je last van onbegrip vanuit je omgeving.

Uitval van een kind op school treft een geheel gezin. Zeker als je kind wil wel naar school wíl maar dit niet kàn. Om welke reden dan ook. 

Aanmelden
Voor meer informatie over de groep of om je aan te melden kun je kun je contact opnemen via mail/telefoon: eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl /040-2118328. Voor meer informatie over Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant of andere zelfhulpgroepen kun je kijken op onze website: www.zelhulpnetwerk.nl .