Archieffoto van de computerclub van voor de coronamaatregelen
Archieffoto van de computerclub van voor de coronamaatregelen Foto: Ingezonden

Computer Gebruikers Club weer van start

De Computer Gebruikers Club (CGC) wil ter gelegenheid het recente jubileum graag iets doen voor alle inwoners van Son en Breugel tijdens hun eerste bijeenkomst van het komende seizoen. De eerste editie wordt gehouden op dinsdag 14 september, van 14.00 tot 16.30 uur. Deze bijeenkomst is eveneens voor alle leden van de PVGE.

Tevens zijn alle PVGE-leden komend najaar van harte welkom tijdens de drie inloopmiddagen op 28 september, 26 oktober en 23 november. Heeft u hiervoor interesse? Kom dan eens een middagje langs van 14.00 tot 16.30 uur.

De inloopmiddagen zijn bedoeld voor ‘computerdigibeten’, maar ook als u weinig ervaring heeft met computers, tablet of smartphones. Bovendien komen er vaak vragen over het gebruik van deze apparatuur, met name problemen die tijdens het gebruik ervan optreden. U brengt eventueel uw tablet, laptop of smartphone meenemen om het probleem voor te leggen. Tijdens deze bijeenkomsten zullen de C+ leden van de Computerclub uw vragen beantwoorden en zo nodig helpen om uw problemen op te lossen.

Windows 10 basiscursus
Een (opfris)cursus Windows 10 waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen, waardoor beginners beter overweg kunnen met het besturingssysteem van Windows 10. Er wordt aandacht besteed aan het startmenu en het bureaublad. Vervolgens komt het werken met e-mail aan de orde en het gebruik van een browser (surfen op het internet). Wat zijn de handige instellingen bij Windows 10 en wat doet Windows aan beveiliging, hetgeen momenteel een actueel item is.

Als de mail of internet gebruikt wordt, komen uiteraard onderwerpen als foto’s, video en muziek ter sprake. De behandeling hiervan hangt af van de belangstelling van de deelnemers. Het gebruik van een cursusboek komt tevens bij de eerste bijeenkomst aan de orde. Op donderdag 7 oktober start de computerclub met deze basiscursus van 10.00 – 12.00 uur in Braecklant, Amerikalaan 2 in Son en Breugel. In ongeveer 7 tot 10 bijeenkomsten wordt de cursus gegeven. Ook docenten, die de cursussen in de bibliotheek verzorgen, zijn bereid een cursus speciaal voor de leden van de PVGE te verzorgen.

U kunt zich aanmelden bij Paul Janssen via p.janssen2@chello.nl of telefonisch via 0499-471849.