Overal winnaar WBQA Nederlands kampioenschap: Los Pollos Hermanos, vooraan van links naar rechts: Bas de Ruiter, Tom van Tits, Pieter van Tits, Stijn van Heck en Piet Smits. Op de achtergrond v.l.n.r. Eric Veraart (voorzitter WBQA), Wim Vink (president WBQA ) en Peter van den Boogaard (Stadion Spreker)
Overal winnaar WBQA Nederlands kampioenschap: Los Pollos Hermanos, vooraan van links naar rechts: Bas de Ruiter, Tom van Tits, Pieter van Tits, Stijn van Heck en Piet Smits. Op de achtergrond v.l.n.r. Eric Veraart (voorzitter WBQA), Wim Vink (president WBQA ) en Peter van den Boogaard (Stadion Spreker) Foto: Pierre van Tinteren

Tijdens het BBQ-Spektakel op 28 en 29 augustus won het team Los Pollos Hermanos het open WBQA Nederlands culinair BBQ-kampioenschap. Het team bestond uit Tom van Tits, Stijn van Heck, Piet Smits, Bas de Ruiter en Pieter van Tits.

Redacteur: Adrie Neervoort

Bij de laatste editie in 2019 werden zij nog tweede, maar dit jaar lukte het om Nederlands kampioen culinair barbecueën 2021 te worden. Nu zullen zij niet alleen hun titel in 2022 moeten gaan verdedigen, maar ook gaan deelnemen aan de wereldkampioenschappen volgend jaar in Torhout op 2, 3 en 4 september. Meer over het Nederlands culinair BBQ-kampioenschap op pagina 9.