Hein en Marijke werden in het zonnetje gezet ter gelegenheid van hun veertigjarig lidmaatschap
Hein en Marijke werden in het zonnetje gezet ter gelegenheid van hun veertigjarig lidmaatschap Foto: ©Breugels Sint Genovevakoor

Sint Genovevakoor huldigt twee jubilarissen

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Tijdens de algemene ledenvergadering van het Breugels Sint Genovevakoor op donderdag 9 september werden twee jubilarissen gehuldigd; Hein van de Laar en Marijke den Uijl Wouters zijn beiden veertig jaar koorlid. Het koor heeft een lange Breugelse traditie en een geheel eigen identiteit. Eigenheid getypeerd door hartelijke vriendschap en professioneel begeleid door dirigent Frans Lemmens en organist Noortje Sluiter.

Hein en Marijke hebben lang moeten wachten op hun huldiging vanwege de coronamaatregelen, maar 9 september werden zij dan eindelijk gehuldigd. De huldiging werd gehouden in De Bongerd en niet in Den Bauw, waar tot voor corona iedere donderdagavond flink werd gerepeteerd. Tijdens die repetities zorgde Marijke al dat de koffie, thee, kopjes en de speculaasjes voor in de pauze klaar stonden en Hein zorgde steeds voor het vervoer van de kisten met mappen met gezangen van kerk naar Den Bauw. In De Bongerd werden ze met vlaai en hapjes hartelijk welkom geheten in een vertrouwde sfeer.

Namens de parochie was diaken Wilchard Cooijmans aanwezig evenals bijna het gehele koor. De decoraties werden opgespeld en oorkonde en bloemen werden overhandigd door Hanny Vervoort-Megens en Wilchard Cooijmans. Marijke en Hein blikten bij de huldiging terug op hoe zij veertig jaar geleden bij het Genovevakoor koor kwamen. Beide koorleden zijn geen onbekenden in de Breugelse gemeenschap. Onvermoeid zetten zij zich ook in moeilijke tijden in voor koor en gemeenschap.

Tijdens de ledenvergadering vond de bestuursverkiezing plaats en werden de zittende bestuursleden herkozen, waarvan de termijn verlopen was. Het koor kan de toekomst vertrouwensvol tegemoet zien.