De hefbrug tussen de Nieuwstraat en Kanaalstraat blijft nog tot 24 september afgesloten
De hefbrug tussen de Nieuwstraat en Kanaalstraat blijft nog tot 24 september afgesloten Foto: MooiSonenBreugel

Hefbrug en oprit A50 richting Eindhoven niet tegelijkertijd dicht

Door Rijkswaterstaat wordt volop aan de weg gewerkt in en om Son en Breugel. In tegenstelling tot eerdere berichten van Rijkswaterstaat is de hefbrug tussen Kanaalstraat en Nieuwstraat niet van 13 tot en met 29 september dicht, maar van 13 tot en met 24 september. De hefbrug is voor al het gemotoriseerd verkeer dicht. In dezelfde periode wordt aan de A50 tussen Veghel en Ekkersrijt gewerkt. Echter oprit nummer 8 op de A50 blijft in de periode tussen 13 en 16 september open voor het verkeer richting Eindhoven.

Tussen 13 en 24 september wordt de brug volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en landbouwverkeer; een parallelweg blijft beschikbaar voor hulpdiensten. Ook blijft de parallelweg beschikbaar voor voetgangers en fietsverkeer. Ondanks een strakke planning wordt er wel een slag om de arm gehouden; de weersomstandigheden kunnen eventueel roet in het eten gooien. De onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door Van Doorn Geldermalsen. Tijdens de afsluiting wordt het gemotoriseerd verkeer richting Eindhoven omgeleid via de A50; dit wordt met een omleidingsroute aangegeven.

Werkzaamheden A50
De A50 tussen oprit 11 bij Veghel en knooppunt Ekkersrijt wordt van donderdag 16 september 21.00 uur tot maandag 20 september 05.00 uur afgesloten; oprit 8 bij Son en Breugel blijft gedurende deze periode open, omdat de hefbrug in Son en Breugel dan ook afgesloten is. Oprit 8 wordt wel, net als het andere gedeelte van de A50, vanaf vrijdag 24 september 21.00 uur tot maandag 27 september 05.00 uur afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid via de omleidingsroute. Er dient rekening gehouden te worden met extra reistijd die kan oplopen tot 20 minuten. De onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2020-2021 van Rijkswaterstaat in Zuid-Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail, met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).