Commissaris van de Koning mevrouw Adema (Midden) en Hans Gaillard luisteren aandachtig tijdens het voorlezen van de eed
Commissaris van de Koning mevrouw Adema (Midden) en Hans Gaillard luisteren aandachtig tijdens het voorlezen van de eed Foto: Giti Entezami

Donderdag 16 september werd Hans Gaillard voor de vierde keer beëdigd als burgemeester van Son en Breugel. In aanwezigheid van commissaris van de Koning mevrouw mr. Ina Adema legde hij daarvoor de eed af op het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Giti Entezami

Het was mede door de nog geldende coronamaatregelen een korte en sobere plechtigheid. Toch wist mevrouw Adema er samen met Hans Gaillard een gezellige en persoonlijke gebeurtenis van te maken.

Naast de commissaris van de Koning en Hans Gaillard was ook de echtgenote van Hans Gaillard aanwezig, en namens de gemeente Son en Breugel communicatieadviseur Annemarie Robesin, griffier Frans den Hengst en Moniek Weerts.

In een geanimeerd gesprek vertelde Gaillard wat corona en de maatregelen bestuurlijk, maar ook voor de inwoners van zijn gemeente, tot nu voor gevolgen hebben gehad. Ina Adema was van 2009 tot 2016 burgemeester van Veghel, een periode waarin ze de Brabanders heeft leren kennen als mensen die elkaar steunen en er samen ook uit komen.

Mevrouw Adema vertelde dat zij Son en Breugel niet alleen vanuit haar werk kende, maar ook omdat zij in Son en Breugel haar favoriete winkel had, waar zij op gezette tijden een bezoek aan bracht.

Hans Gaillard begint aan zijn vierde en laatste periode als burgemeester. Eind september 2025 wordt hij 70 jaar, en het is bij wet geregeld dat burgemeesters na het bereiken van deze leeftijd eervol ontslagen worden. Hans Gaillard, die al sinds 2003 burgemeester is van Son en Breugel, zal per 1 januari 2022 ook de langstzittende burgemeester van Brabant zijn, want dan stopt de nu langstzittende burgemeester van Brabant, Karel van Soest, als burgemeester van Boxmeer.