Rocco en Belle
Rocco en Belle Foto: ©Lazy Sonnie Afternoon

Lazy Sonnie gaat opnieuw internationaal

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Er komt weer wat beweging in het internationale artiestenaanbod. De meesterlijke verteller Ben Bedford uit de USA tourt momenteel door Europa en de organisatie van Lazy Sonnie Afternoon heeft hem vast kunnen leggen. Ook bijzonder is het debuutoptreden van Rocco & Belle, twee muzikanten afkomstig uit de theaterwereld. Het belooft zondag 3 oktober weer een mooie middag te worden.

Zanger-gitarist Ben Bedford is geboren en getogen in Chatham, Massachusetts. Tegenwoordig woont hij in Springfield, de hoofdstad van Illinois, dat deel uitmaakt van de Heartlands. Het deel van Amerika waar de gewone man zou wonen maar waar haar bewogen geschiedenis nog steeds van grote invloed is op het leven, de cultuur en de muziek. Ben Bedford’s teksten zijn doorspekt met historische gebeurtenissen. Folk in optima forma maar met een eigen, vaak poëtisch, stempel. In zijn portretachtige songs schetst Ben Bedford op intrigerende wijze Amerika, zijn individuen, hun overwinningen en hun strijd.?Schrijnend, sprekend, ontroerend maar nooit sentimenteel Ben’s songs beluisteren is een feestje van herkenning. Bedford vestigt zich als songwriter in de traditie van muzikale iconen, variërend van Bill Morrissey tot Woody Guthrie, en werpt individuele mensen in het theater van het Amerikaanse landschap. Bedford, een echte zoon van het binnenland, duikt in de diepe inktpot van de klassieke Amerikaanse literatuur en schrijft met de ‘oude ziel’-kwaliteit van zijn literaire idolen, zoals John Steinbeck en Toni Morrison. “De songwriter uit Illinois is een meesterlijke verteller die wat lijkt op obscure historische referenties kan omzetten in boeiende verhalen vol levendige, grimmige beelden”, aldus Erik Ernst, The Milwaukee Journal Sentinel.

Rocco & Belle
Nog niet eerder stonden ze samen op het podium. Rocco en Belle. Rocco speelt sinds 1988 in bandjes in Den Haag. Na zijn vertrek naar de theateropleiding in Eindhoven ging hij zich toeleggen op muziektheater. Waarin zijn liefde voor verhalen en muziek samenkwam. Na omzwervingen langs New York en Terschelling kwam hij in Amsterdam terecht waar hij in 2011 Belle van Heerikhuizen (regieopleiding Maastricht) ontmoet en sindsdien tezamen aan vele kampvuren van IJsland, langs het land van Maas en Waal, Frankrijk tot Italië te horen waren. Meestal met als enige publiek de nachtvogels maar soms ook met toevallige ontmoetingen. Ze hopen dat kampvuurgevoel mee te brengen naar de Kapelzaal met een divers scala aan liedjes van oldtimers zoals Townes, Clark, en Dylan tot nieuwkomers Dawes en Caamp.

Reserveren
De entree is 10 euro. Wil je erbij zijn, reserveer dan snel via een e-mail naar info@sonnerie.nl. Schriftelijk reserveren is verplicht. Volgens de huidige richtlijnen van het RIVM is de organisatie verplicht bij de toegang uw coronapas (QR-code) en legitimatie te vragen. Bezoekers worden verzocht hiermee rekening te houden.

Zanger-gitarist Ben Bedford