Waar besteed jij de voucher aan?
Waar besteed jij de voucher aan? Foto: ©MooiSonenBreugel

Waardebon voor huurders voor energiebesparende maatregelen

Huurders in gemeente Son en Breugel ontvangen in de week van 6 september een waardebon van 80 euro om energiebesparende producten van te kopen. Vorig jaar ontving de gemeente deze regeling al voor huiseigenaren en nu ook voor huurders. Rijksoverheid en de gemeente willen met deze zogenaamde Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) inwoners stimuleren om duurzame maatregelen te nemen in hun woning. 

Duurzaamheidswethouder Paul van Liempd: “Ik ben zo blij dat de waardebon er nu ook voor huurders is. Vorig jaar kregen we veel vragen hierover van huurders, want ook zij willen graag energie besparen in hun woning. Dat is logisch, dus ik hoop dan ook dat veel huurders er gebruik van gaan maken.”

Waardebon verzilveren
Bewoners krijgen deze maand een brief met daarin een waardebon van 80 euro voor energiebesparende producten. Zij kunnen de waardebon direct verzilveren bij Winst Uit Je Woning of ze de producten aanschaffen via een andere (online) winkel. Via www.winstuitjewoning.nl/son-en-breugel kunnen bewoners kiezen voor handige energiebespaarboxen of producten als tochtstrips, ledlampen, inductiekookplaat of zonnewering en afrekenen met de waardebon. De producten worden gratis thuisgestuurd.

Verzilveren na aanschaf
Aanschaffen via een andere (online) winkel is ook mogelijk. Bewoners die graag meer willen weten over de mogelijkheden of advies willen over aan te schaffen producten, kunnen bij lokale bouwmarkten terecht. De medewerkers van de bouwmarkten zijn op de hoogte van de actie en adviseren over de producten die bewoners kunnen toepassen. Na de aanschaf kunnen bewoners de waardebon samen met de aankoopbon verzilveren via www.winstuitjewoning.nl/son-en-breugel. De waardebon is in te leveren tot 30 juni 2022.

Gratis advies energiecoach
De gemeente Son en Breugel biedt, samen met Energiebox Eindhoven en SonEnergie, een gratis energieadvies aan. Een energiecoach kijkt, samen met u, welke kansen voor energiebesparing er in uw woning zijn. U krijgt een advies met concrete maatregelen die u direct kunt toepassen. Een energieadvies leidt gemiddeld tot een jaarlijkse daling van  100 euro op de energierekening. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu. De waardebon kunt u dan gebruiken om de geadviseerde maatregelen aan te schaffen. U kunt de coach aanvragen via www.energiebox.org/son-en-breugel.

Waardebon verloren
U kunt hier uw waardebon opnieuw aanvragen: winstuitjewoning.nl/waardebon-opvragen.