Uitglijder Fractie Voor U!

In reactie op Politiek Podium ‘Coating trottoirbanden laat al los van 6 oktober het volgende: Ik woon nog maar kort in Son en Breugel en ben uitermate tevreden over tal van voorzieningen, persoonlijke contacten in het dorp, activiteiten die hier plaatsvinden, maar over één zaak blijf ik me verbazen: de (zinloze) discussie over de stoepranden in het centrum van de gemeente.

Daarom heb ik de behoefte eens even een tegengeluid te laten horen op het laatste ingezonden stuk van de dames Helga Helders en Marianne van der Putte-Verhoeven waarvan ik me steeds meer begin af te vragen of zij deze hele discussie niet ten onrechte gebruiken om de aandacht steeds weer op zichzelf gericht te krijgen, wellicht met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Deze dames durven nu uit naam van hun partij zelfs te schrijven dat ‘er drastische maatregelen genomen moeten worden voor onze veiligheid en voor de veiligheid van bezoekers van ons dorp.’

Begrijp me goed: ik wens niemand een botbreuk en gekneusde rib toe en wanneer een verbetering mogelijk is om een valpartij te voorkomen zal ik daar altijd voor zijn. Maar ik vind het een wat ongefundeerd verwijt om nu te stellen dat ‘tijdens de inrichting van het centrum gekozen is voor een chique uitstraling en dat men toen geen rekening heeft gehouden met de gladheid van deze natuurstenen banden’.

Ver voordat beton was uitgevonden werden al eeuwenlang en wereldwijd natuurstenen dorpels en stoepranden gebruikt. Behalve in Leerdam ken ik in Nederland geen dorp of stad waar natuurstenen stoepranden een probleem vormen, maar Fractie VOOR U! in Son en Breugel heeft opeens een probleem uitgevonden.

Volgens mij is iedereen vooral zelf verantwoordelijk voor zijn eigen handelen en dient iedere verkeersdeelnemer, dus ook een voetganger of fietser, op te letten hoe de ondergrond eruitziet waarop hij/zij voortbeweegt en de weersomstandigheden daarbij in acht te nemen. Om nu eerst gemeenschapsgelden aan te spreken om de bestrating van het gehele centrum te gaan wijzigen en vervolgens na veertien dagen daarop al kritiek te hebben, dat gaat me echt meer dan een brug te ver! Dat vind ik een onnodige uitglijder van de geciteerde dames.

Je kunt een gemeentebestuur en hun uitvoerende onderhoudsdiensten niet zomaar alles onder of in hun schoenen wrijven. Deze fractie spreekt in elk geval niet namens mij in deze.

Marjolein van den Bout
Son en Breugel