Vanuit zijn kamer in La Sonnerie begroette de Sint vorig jaar nog alle inwoners in Son en Breugel
Vanuit zijn kamer in La Sonnerie begroette de Sint vorig jaar nog alle inwoners in Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Hij komt... hij komt die goede lieve Sint

Algemeen Sinterklaas

Son en Breugel - Sinterklaas heeft via het Sinterklaascomité laten weten dat hij ook dit jaar weer naar Son en Breugel komt. Op zondag 14 november vaart hij op zijn boot over het Wilhelminakanaal richting Son en Breugel, waar de goedheiligman voor de hefbrug voet aan wal zet. Net als vorig jaar komt de Sint niet alleen: zijn hulppieten én de Glutenvrijpiet zijn er ook weer bij.

Redacteur: Emmy Grit

Vorig jaar heeft de Sint een aantal ouders van kinderen in Son en Breugel een brief geschreven met de vraag of zij hem wilden komen helpen omdat zijn Pieten Spanje niet mochten verlaten in verband met de coronamaatregelen. Dat is de Sint zo goed bevallen dat hij die hulppieten opnieuw heeft gevraagd om hem te komen helpen tijdens de intocht en tijdens de drukke dagen voor zijn verjaardag. De hulppieten vonden het wederom een grote eer en hebben Sint bericht dat zij hem graag weer willen komen helpen.

Mooi plan bedacht
Voor Sinterklaas was het vorig jaar een bijzonder jaar: vanuit zijn kamer in La Sonnerie begroette hij alle Son en Breugelse kinderen via de livestream. Ondanks dat deze oplossing op dat moment de beste was, vond Sinterklaas het toch geen ideaal welkomstfeest. Hij heeft de kinderen, ouders en grootouders die altijd langs de route staan, en op het Raadhuisplein, gemist. Het liefst zou Sinterklaas iedereen weer willen begroeten op het Raadhuisplein, maar vanwege de coronamaatregelen kan dat dit jaar nog niet. Natuurlijk is er overleg geweest met het Sinterklaascomité en zij hebben samen een mooi plan bedacht: de intocht wordt een doorstroomevenement waarbij geen coronacheck nodig is.

Langs de route
Zoals gezegd komt de Sint zondag 14 november aan wal en gaat dan lopend via de Nieuwstraat richting het Raadhuisplein. Hij hoopt dat alle kinderen, (groot)ouders en alle andere belangstellenden een plekje langs de route zoeken zodat iedereen de ruimte heeft om Sinterklaas te begroeten. Zijn Pieten zullen over en weer lopen om alle kinderen te voorzien van pepernoten. Ook zijn paard Ozosnel is er natuurlijk bij; het paard wacht op Sinterklaas ter hoogte van de parkeerplaats van het Vestzaktheater, waarna de Sint zijn paard bestijgt en vervolgens samen richting het Raadhuisplein zal lopen.

Doorstroomevenement
Doordat de intocht nu als doorstroomevenement wordt gehouden, wordt er geen podium gebouwd op het Raadhuisplein waar Sinterklaas iedereen kan begroeten; vanwege de coronamaatregelen is dit nog niet mogelijk. Mocht blijken dat het demissionair kabinet dinsdag 2 november de coronamaatregelen gaat aanscherpen, dan worden er passende maatregelen genomen door het Sinterklaascomité, die uiteraard, net als alle overige informatie zoals de aanvangstijd, via DeMooiSonenBreugelKrant bekend worden gemaakt.