Nijnsel/TVE Reclame eindelijk van de nul af

Waar kent de gemiddelde Nijnselaar Budel van? In deze volgorde: Budels Bier, AZC, zinkfabriek en voormalige legerplaats Duitse soldaten. Maar niet van het voetbal, terwijl Budel een club is met meer dan duizend leden, waaronder maar liefst tweehonderd dames, vrouwen en meisjes. Maar sinds afgelopen zondag is alles anders: de oranjehemden kwamen op bezoek in Nijnsel. Zij brachten één punt mee uit drie wedstrijden, de gastheren stonden nog op nul uit vier. Ergens zouden dus punten bij komen.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de zeer gewaardeerde overleden oud-leden Theo van de Meulengraaf en Jan Tacken werd er onder het genot van een fraai herfstzonnetje afgetrapt. Nijnsel zocht gedoseerd de aanval. Op doel stond de van een schorsing teruggekeerde Youri Dortmans. Het werd al snel duidelijk dat beide opponenten elkaar niet veel ontliepen, dus de ranglijst loog ook in dit geval niet.

In de 12e minuut veerde het talrijke Nijnselse publiek al op want Stefan van Zutphen, hij begint zijn talenten steeds vaker te etaleren, bracht met een harde diagonale schuiver de 1-0 op het bord. De Nijnselse toeschouwers wreven zich eens flink in de handen, maar niet van de kou, enige opwinding was hun deel. Deze staat van euforie telde welgeteld een kleine tien minuten want bij een situatie waarbij de geelblauwe thuisploeg er niet goed uitzag, mocht een Budelse voorwaartse vanaf de zestien vrij uithalen en gaf zo de Nijnselse goalie het nakijken. Net voor de rust opnieuw een opsteker: de bal werd laag voorgegeven door Stefan van Zutphen in een vol strafschopgebied waarbij de speler van de gasten zo vriendelijk was de 2-1 aan te tekenen.

Na de thee gingen de gasten vanzelfsprekend op zoek naar een doelpunt om de stand gelijk te trekken, Nijnsel loerde op de counter. Over en weer werden goede aanvallen opgezet maar de beslissende afronding ontbrak. En zo begon het er langzaam maar zeker op te lijken dat de thuisploeg wel eens de eerste begeerde drie punten zou binnenslepen. Dat was echter buiten de Budelse waard gerekend want in de 67e kwam er een voorzet van links waarbij een voorwaartse uit het grensdorp zo vrij als een vogeltje kon inkoppen. Hij raakte de bal nog niet eens perfect. En zo werd de tussenstand ook de eindstand: 2-2. De thuisploeg van de nul af en de gasten verdubbelden hun puntentotaal.

Zondag 31 oktober gaat Nijnsel op bezoek bij Reusel Sport, een ‘oude bekende’ die ergens aan de westkant van de Kempen ligt, een stugge tegenstander die thuis moeilijk te kloppen is. Maar niets is onmogelijk.