De dames op bezoek in het emaillemuseum
De dames op bezoek in het emaillemuseum Foto: Vrouwenvereniging Scala

Vrouwenvereniging Scala is weer actief

Met in achtneming van de geldende coronaregels konden de dames van Scala weer actief deelnemen aan diverse activiteiten. Na de openingsvergadering, en het afscheid van Marianne van de Putte-Verhoeven als voorzitter, werd een week later, op 23 september een fietstocht georganiseerd. 

Een dertigtal dames vertrokken vanaf De Bongerd voor een fietstocht van een veertigtal kilometers, met een koffiepauze in Lieshout, en een lekkere lunch in het Parkpaviljoen in Beek en Donk. Op dezelfde dag stond ook nog een barbecue op het programma vanwege het tienjarig bestaan. Dit werd bij De Bongerd georganiseerd en 65 dames lieten zich de gerechten goed smaken. Slagerij Royackers had een ruim assortiment aan heerlijke spijzen aangeleverd, die door enkele vrijwilligers werden bereid, en met een drankje verzorgt door Marthony van FeestcafĂ© De Bongerd, werd het een geslaagd festijn. 

De volgende activiteit was een nieuwkomer, en bij velen nog onbekend. De dames gingen Megabowl spelen bij Toon Vertier in Oirschot. Megabowl is een mix van bowling, midgetgolf en jeu de boules; over elf verschillende banen konden punten gescoord worden. Na een kop koffie begonnen elf dames aan de wedstrijd, waarbij veel plezier en gelachen werd, hoe de diverse hindernissen overwonnen werden. Het was een geslaagde middag. Een mindervermoeiende activiteit was het bezoek aan het Emaillemuseum Het Kleine Aadal in Erp. De 18 dames werden in Erp bij het museum ontvangen door Wim van Heeswijk en zijn vriendin Mieke. Deze mensen verzamelen als hobby emaille gebruiksvoorwerpen. Ze hebben er zoveel dat ze er een museum van hebben gemaakt om anderen te laten zien hoe het vroeger was. Ruim 1500 koffiepotten en 500 petroleumstelletjes waren een klein onderdeel van hun collectie emaille. Verder staan er nog miniatuurwinkels en poppenhuizen in alle maten opgesteld. Het geheel werd door de gastheer onder het genot van koffie of thee met cake, allemaal goed verwoord, in een nostalgische omgeving. 

De volgende activiteiten die op het programma staan voor de komende maanden zijn een lunch bij De Rooi Pannen in Eindhoven, een Pubquiz en het kaartseizoen vindt zijn aanvang. Al met al zijn ze weer lekker actief zolang corona geen roet in het eten gooit.