Carlos in actie
Carlos in actie Foto: Erwin Steijaert

Carlos rijdt in superieure wedstrijd naar overwinning

Vervolg voorpagina

Afgelopen weekend vond in St.-Isidorushoeve op de grens met Duitsland de finale plaats van het Nederlands Kampioenschap. Het fraaie circuit aldaar lag er, ondanks de overvloedige regenval, prima bij. Als leider in het kampioenschap ging Carlos met een voorsprong van 20 punten zijn laatste spannende wedstrijd in en kon hij volstaan met een tweede plaats tijdens één van beide heats om zijn eerste nationale titel veilig te stellen. De eerzucht en ambitie van Max Verstappen is ongeëvenaard, maar ook Carlos kan er wat van; met alleen maar een tweede plek nam deze ambitieuze crosser uit Son en Breugel geen genoegen.

Redacteur: Ivo van Hoek

Uitgangspositie
In de ‘Cup 250’-klasse stonden 36 rijders aan het starthek, die tijdens de tijdtraining een waterig zonnetje te zien hadden gekregen. Gesteund door talrijke supporters en familieleden kon de Son en Breugelse crossstylist de voor hem compleet nieuwe baan goed in zich opnemen. Zonder risico verzekerde hij zich van de vierde tijd en had daarmee een prima uitgangspositie bij de start van de eerste manche. Na het schoonmaken van zijn Hondamachine en uitrusting kon Carlos zich mentaal gaan voorbereiden op de twee belangrijkste manches uit zijn topsportcarrière.

Duw- en trekwerk
Door in de eerste manche brutaal van kop af te vertrekken, gaf Carlos direct blijk van zijn snode plannen. Echter, na een spannend begin met wat duw- en trekwerk kwam hij na de eerste ronde slechts als vierde voorbij. Op die plaats bleef hij niet lang hangen en snel kon onze brabo in het witte tenue van shirtsponsor TvE Sport orde op zaken stellen. Vanaf P2 werd vervolgens de achtervolging ingezet op de leider, en tevens grootste concurrent voor de titel. Hoewel er halverwege al werd geroken aan de koppositie, won het verstand het dit keer van de ambitie; een tweede plaats was namelijk genoeg voor het binnenslepen van het kampioenschap. Op start-finish stonden zijn trouwe supporters hem al op te wachten met vlaggen, spandoeken en de kurk ging al van de champagnefles. De ontlading was groot bij het spuiten van de drank en de vele omhelzingen.

Kroon op het werk
Ondanks alle feestvreugde moest de vaste crew nog wel één keer de Hondamachine op punt zetten voor de tweede en laatste manche. Als kersverse kampioen liet Carlos geheel onbevangen duidelijk merken wie er de baas was; na een geweldige eerste ronde nam hij direct afstand van zijn achtervolgers. In zijn kenmerkende soepele rijstijl wist hij deze voorsprong ogenschijnlijk moeiteloos uit te bouwen tot bijna een halve minuut. Met deze overwinning pakte Carlos als klap op de vuurpijl ook nog eens de algehele dagzege; met recht een prachtige kroon op het werk na een seizoen hard werken.

Winterstop
Het proeven aan succes werkt aanstekelijk, dus wordt er alweer vooruit gekeken naar de toekomst. Voor nu echter eerst een verdiende winterstop en daarna met Kerst de opstart voor het nieuwe seizoen met de traditionele wintertrainingen in het zonnige Spanje.

Het team wil alle trouwe sponsors, fans, familie en vrienden hartelijk danken voor hun support en ondersteuning in dit gedenkwaardige seizoen.