Thomas Vergouwen wil verhalen, muziek en kennis delen tijdens de workshops
Thomas Vergouwen wil verhalen, muziek en kennis delen tijdens de workshops Foto: ©Key4Music

Key4Music gaat terug in de tijd met ‘Herinnert u zich deze nog, nog, nog...’

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Speciaal voor de oudere muziekliefhebber duikt Key4Music samen dieper in de muziek van toen en nu! Praten, zingen en muziek maken, het komt allemaal aan bod en u mag meedoen. Waar komen de hits vandaan? Wie schreven ze? En misschien nog wel interessanter: hoe zag het leven van deze artiesten eruit?

Stiekem houdt iedereen van muziek. Waar de een misschien eerder aan de bar blijft zitten met Andre Hazes op de achtergrond, zal de ander vliegensvlug de dansvloer op gaan bij het horen van ABBA. Eigenlijk maakt het niet uit: al deze artiesten hebben hun eigen achtergrond, verhalen, problemen en hoogtepunten. Samen op zoek gaan naar de betekenis van deze muziek voor de wereld, maar in het bijzonder: voor uzelf! Wat werd er bij u thuis gedraaid? Hoe klonk het typerende geluid van een vinylplaat ook alweer?

U gaat terug in de tijd door samen naar muziek te luisteren, erover te praten, te zingen én zelf muziek te maken. Neem gerust uw lievelingsvinylplaat mee en uw instrument als u ook graag actief mee muziek wil maken. Wilt u liever alleen luisteren en er gewoon gezellig bij zijn kan dat natuurlijk ook.

U kunt een reis door de tijd verwachten naar de jaren ‘50 en de bijbehorende Rock ‘n’ Roll, maar ook de jaren ‘60 waarin The Beatles en The Rolling Stores furore maakten. Kortom: een reis door de tijd langs alle hoogte- en dieptepunten van de popmuziek.

De workshops worden gegeven door Thomas Vergouwen. Thomas studeerde in juni 2021 af aan de Rockacademie te Tilburg en geeft muzieklessen bij Key4Music. Vanwege zijn brede muzieksmaak heeft hij altijd grote interesse gehad in de geschiedenis van al deze muziek. Hem lijkt niets mooier dan al deze verhalen, muziek en kennis met u te delen. Met hartelijke dank aan SonenBreugelVerbindt die dit mooie initiatief mede ondersteunt.

Er staan drie unieke workshops gepland voor maximaal 20 deelnemers per keer op woensdag 17 november Rock ‘n’ Roll, woensdag 24 november Motown en woensdag 1 december The British Invasion. Alle dagen van 10.00 tot 11.00, locatie Vestzaktheater. De kosten bedragen 37,50 euro voor drie workshops inclusief koffie/thee. Meld je aan via info@key4music.com en vermeld tevens of u een instrument meebrengt; drumstel en piano/keyboard zijn aanwezig.