Meer contact met inwoners

Gemeenteraad Son en Breugel herstart inloopuur

Nu de coronamaatregelen het weer toelaten, organiseert de gemeenteraad weer een inloopuur. In elke vergadercyclus van zes weken vindt een inloopuur plaats. In dit uur kunnen inwoners, verenigingen en bedrijven op een informele manier allerlei zaken met gemeenteraadsleden en burgerleden bespreken, zoals wensen, ideeën, vraagstukken of gedachten. Het eerste inloopuur is op 18 november van 19.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis.

Twee jaar geleden is het inloopuur in het leven geroepen door de raadswerkgroep bestuursstijl. Het doel is dat de gemeenteraad beter in contact komt met inwoners, verenigingen en ondernemers. Mireille Bonnier van de raadswerkgroep bestuursstijl gaf bij de start van de inloopuren aan: “We willen beter weten wat er speelt in de gemeente. Een informeel gesprek met inwoners draagt daar zeker aan bij.” Uit evaluatie is gebleken dat het inloopuur erg gewaardeerd werd door de bezoekers en de gemeenteraad.

Vrij toegankelijk
Aankondiging van data en tijden vindt plaats op de gebruikelijke manier via de gemeentepagina en de website, maar ook via de Facebookpagina van de gemeente. De inloopuren zijn vrij toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Martien Merks, eveneens lid van de raadswerkgroep vatte het destijds als volgt samen: “Natuurlijk hopen we op een hoge opkomst, maar we weten vooraf niet wat de toeloop zal zijn. We willen zo min mogelijk drempels opwerpen voor inwoners om naar een inloopuur te komen. Daarom vinden we aanmelden vooraf niet nodig. Dat betekent wel dat we niet altijd inhoudelijke antwoorden kunnen geven. Natuurlijk kunnen we er altijd wel op een later moment op terugkomen.”

Op het gemeentehuis
Het inloopuur vindt plaats op het gemeentehuis. Hier wordt u hartelijk ontvangen door onze medewerkers en de raads- en burgerleden. U krijgt een gesprekstafel met twee raads- of burgerleden waaraan u uw verhaal kwijt kan. Er wordt gezorgd voor verslaglegging en, indien gewenst, een terugkoppeling.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het inloopuur kun u terecht op www.sonenbreugel.nl/inloopuur. Ook kunt u contact opnemen met de griffie via griffie@sonenbreugel.nl of bellen naar 0499 – 491 491 en vragen naar Frans den Hengst. De gemeente zal u zo tijdig mogelijk informeren als door aangescherpte coronamaatregelen het inloopuur niet door kan gaan.