Afbeelding
Foto: Bibliotheek Dommeldal

Beat Plastic Waste Percussieworkshops in bibliotheek

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn het kompas om tot 2030 grootschalige veranderingen in goede banen te leiden. De bibliotheek - van nature een organisatie van kennisdeling met het uitlenen van materialen als duurzaamheid statement, maar inmiddels veel meer dan dat - stelt haar huiskamer open om de Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen te realiseren.

Met een aantal bibliotheken in Nederland werkt Bibliotheek Dommeldal vanaf dit najaar aan het project Beat Plastic Waste, met allerlei activiteiten voor jong en oud. Doe mee, denk mee en beleef!

Wil je meer weten over het gebruik van plastic afval als instrument? Volg dan de Beat Plastic Waste Percussieworkshop; voor iedereen tussen de 6 en 18 jaar oud. Tijdens de workshop leer je hoe je muziekinstrumenten kunt bespelen van bijvoorbeeld plastic flessen en speciekuipen. Welk geluid zit erin en hoe klinkt dit afval samen?  

Op donderdag 18 november van 15.30 – 17.00 uur wordt de workshop in de bibliotheek Son en Breugel gehouden. Deelname is 3 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor niet-leden. Op woensdag 24 november, van 14.00 – 15.30 uur wordt de workshop in de bibliotheek in Nuenen gehouden. Entree is hetzelfde als in Son en Breugel. 

Na afloop van deze workshop zullen er ook filmpjes gemaakt worden die gebruikt worden in het collectieve kunstwerk, de voorstelling ‘Soundtrack of the Plastic Age’. Kom je ook kijken naar het eindresultaat? Reserveer dan snel een plekje bij de voorstelling ‘Soundtrack of the Plastic Age’, op vrijdagavond 26 november, 20.00 uur, in de bibliotheek in Mierlo. Meer informatie en reserveren: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.