De koorleden tijdens een van de repetities
De koorleden tijdens een van de repetities Foto: ©EénvanZin

Op weg naar Kerst met EénvanZin

Op weg naar Kerst met Eénvanzin

EénvanZin is in de tweede eeuw van haar bestaan nog altijd springlevend en vol van energie. Tijdens de corona-lockdown zijn de koorleden blijven zingen en met elkaar in contact gebleven door middel van digitale repetities. 

Op 25 september, de dag waarop de verplichte anderhalvemetermaatregel werd losgelaten, heeft EénvanZin haar eerste uitvoering in bijna twee jaar coronatijd gegeven. Het werd een informeel, maar enorm succesvol concert in het Vestzaktheater, waar een zeer enthousiast publiek werd getrakteerd op een aantal vrolijke, melodieuze songs. Maar ook op de Nederlandse première van het nummer We'll Play Our Part van de Engelse componist Paul Ayres, die ook dirigent is van het London City Chorus, het koor waarmee EénvanZin in 2023 een uitwisselingsprogramma hoopt te organiseren.

En nu is EénvanZin alweer volop aan het repeteren voor de kerstconcerten van dit jaar. Het oudste koor van Son en Breugel, dat in 2025 het 150-jarig bestaan hoopt te vieren, werkt onder leiding van dirigent Coen Swinkels en vaste pianist Rob van Heck aan een gevarieerd programma van bekende Christmas Carols, aloude Nederlandstalige Kerstliederen en modernere, stemmige werken die passen bij de tijd van het jaar.

De bijna zestig enthousiaste zangers en zangeressen van EénvanZin zijn in de kersttijd maar liefst driemaal te beluisteren in Son en Breugel. Noteert u alvast de volgende data in uw agenda:
- 18 december Kerstconcert in het Vestzaktheater, aanvang 14:00 uur, entree 7.50 euro (Koffie/thee inbegrepen). Kaarten bestellen via het Vestzaktheater.
- 20 december Kerstconcert en samenzang in Berkenstaete, aanvang 19:00 uur.
- 24 december Kerstviering (Ceremony of Nine Lessons and Carols) in de Genovevakerk in Breugel om 22:00 uur.