Afbeelding
Foto: ©Walter van Geffen

‘De kliekjes van de vorige dag’

Algemeen Algemeen

Son en Breugel / Oss - In 2017 kwam het boek ‘Mama, waarom moet ik vallen?’ van Walter van Geffen uit. Hierin beschreef de schrijver het pad dat hij na zijn ongeluk heeft moeten doorlopen om te zijn wie hij nu is. Walter heeft nu zijn boek ‘De kliekjes van de vorige dag’ uitgebracht. De schrijver uit Oss komt regelmatig naar Son en Breugel om lezingen te geven in Berkenstaete, het Vestzaktheater en De Kleine Heide.

De fysieke beperkingen zijn verdwenen, maar wat overblijft zijn de restverschijnselen, het onzichtbare letsel, waar vaak geen aandacht voor is, ‘de kliekjes van de vorige dag’, die nooit meer zullen verdwijnen; het zijn de blijvende gevolgen van zijn ongeluk. In zijn nieuwe boek laat Walter dan ook het onzichtbare zien.

Er blijft bijna altijd iets over als je lekker hebt zitten eten. Het verdwijnt in de koelkast, ‘voor morgen’, wordt er dan gezegd. Maar de andere dag wordt er niet meer naar omgekeken, want die dag wordt er iets anders gegeten. Het blijven dus de kliekjes van de vorige dag, waar, hoewel ze er zijn, geen aandacht meer voor is. In dit boek laat Walter zien wat er is overgebleven van zijn handicap nadat al zijn zichtbare beschadigingen waren verdwenen en hij het weer ‘deed’. Het zijn de restverschijnselen, ofwel ‘de kliekjes van de vorige dag’, van zijn handicap. Verborgen onder de menselijke motorkap, waar weinig aandacht voor is, want ‘hij doet het toch weer?’ De kliekjes van de vorige dag, of, zoals zijn vader altijd zei: ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’.

Het boek is te koop bij boekhandel De Traverse in Son en Breugel en kan ook besteld worden bij Walter via walters-woord.webnode.nl/contact-ons/.

Boek verloten
Namens Walter mag DeMooiSonenBreugelKrant één boek verloten onder de lezers. Wilt u kans maken op dit boek, stuur dan een e-mail naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl onder vermelding van ‘Kliekjes’.